Erzincan'dan Sel Felaketinin Yasandigi Sinop'a 5 Tir Dolusu Yardim Gönderildi

Geçtigimiz günlerde sel felaketinin yasandigi Sinop’a Erzincan’dan 5 tir dolusu yardim malzemeleri dualarla gönderildi.

Erzincan'dan Sel Felaketinin Yasandigi Sinop'a 5 Tir Dolusu Yardim Gönderildi
Erzincan Valiligi himayesinde baslatilan kampanya kapsaminda sel felaketinin yasandigi bölgelere gönderilmek üzere kentte STK, kamu kurum ve kuruluslar, vatandaslarin destegiyle 5 tir dolusu yardim malzemesi ile 1 milyon TL. toplandi.

Yardim tirlari bugün Erzincan Valiligi önünde düzenlenen törenle dualarla Sinop’a dogru yola çikti.

Törende konusan Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan halkinin da geçmiste yasanan afetler yüzünden çok aci çektigini ifade ederek, “Bugün burada tek vücut olarak, Erzincan olarak, bulunmaktayiz. Allah her birimizi var etsin. Erzincan afetlerin yasandigi hüznün kentidir. Ama bu hüzünle de bir olmayi, iri olmayi, diri olmayi en güzel bilen kentlerden biridir. Bu baglamda malumunuz Antalya yöresinde Manavgat bölgesinde ile baslayan bir yangin felaketi Mugla, Izmir birbirini takip etti. Hemen akabinde Kastamonu-Sinop ve Karadeniz’in farkli kentlerinde sel felaketini yasadik. Hâlâ da riskli olan bölgelerde Rabbim vermesin tarzinda duayla yine de yasanabilecegi noktasinda müteessir bir durumdayiz. Öncelikle Erzincan gönlü bugün Antalya’da Manavgat’ta tüm yangin bölgelerinde Mugla’da, Kastamonu’da, Sinop’ta atiyor. Bütün acilari Erzincan en derin kalbi duygularimizla hissediyor ve kendisi yasamis gibi de o bölgelere sahip olmaya çalisiyoruz. Ben tüm Erzincanlilarimiza tesekkür ediyorum. Allah her birimizi var etsin. Is adamimizdan, ticaret odamizdan, ticaret odasindaki üyeleri gezip ayni ve nakdi yardim toplayan is adamlarimiz var. Her birinden Allah razi olsun. Herkes karinca kararinca bu tirlarin doldurulmasina katkida bulundu. Ayni zamanda su an eski rakamla 1 trilyon günümüz rakami ile 1 Milyon Türk lirasinin topladik ve toplamaya devam ediyoruz. Allah yerine koysun verdiginiz biri bin etsin. Allahu Teala’nin bize vadi en basiti ile bir verdigimiz zaman 700 alacagimizi biliyoruz. Devletimiz bölgede, bölge insani devletin bu kadar canhiras bir sekilde oraya sahiplenmesi, adeta tüm bakanlar kurulunun orada bulunmasi, Cumhurbaskanimizin oraya gidip ziyaret edilmesi noktasinda basindan izliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandasi olmaktan da gurur duyuyorlar. Dün bizim buradan yolladigimiz malzemeler de belki bu zamana kadar gönderilmis malzemelerden daha farkli. Beyaz esyasindan, mobilyasina kadar orada tekrar hayatin canlanmasi noktasinda yapilan yardimlar. Belli yardim maddelerinde tüm Türkiye öyle sahiplenmis ki artik, su su malzemeleri yollamayin diye Bakan Yardimcilarimizin talimatlari ve daire amirlerimizle de paylasiyoruz. Basinla da insallah duyuracagiz. Bu duygu ve düsüncelerle ben basta Bakanimizin baslatmis oldugu Cumhurbaskanimizin himayeleri ve riyasetlerinde ben de varim kampanyasinda bulundugunuzdan dolayi cani gönülden tesekkür ediyorum. Allah razi olsun. Bizi de mahcup etmediniz. Hakikaten Erzincan’dan beklenenin üstünde bir yardim toplama, ilgilenme, imkânina sahip olduk. Orada AFAD ekiplerimiz var. Aile Sosyal Il Müdürlügümüzden ekiplerimiz var. Sadece ayni ve nakdi yardimda degil, burada çalisan memurlarimiz ve dairelerimiz noktasinda da sahada oradaki hemserilerimize Kastamonululara, Sinoplulara, yangin bölgesine sahip çikmaktayiz. O noktada Erzincan’in gururunu ben size paylasmak istiyorum. Allah her birimizi var etsin.” dedi.

Konusmalarin ardindan yardim tirlari dualarla ugurlandi. Gerçeklesen törene Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ahmet Tanoglu, kamu kurum kurulus temsilcileri, is adamlari, esnaf ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA