EMKO'nun Yeni Yatirim Rotasi Klima Üretimi Olacak

Zonguldak’ta 1993 yilinda üretime baslayan EMKO panel radyatör fabrikasi 2016 yilindan bu tarafa kombi üretimi yapiyor ve ürettigi ürünleri dünyanin 65 ülkesine ihraç ediyor.

EMKO'nun Yeni Yatirim Rotasi Klima Üretimi Olacak


EMKO, yurt içinde de 81 ilde servis yapilanmalarina devam ediyor. Bu kapsamda servis bulusmalari, fabrika gezisi ve egitim toplantilari düzenleniyor. Yeni yatirim rotasinin klima üretimi oldugundan bahseden Yönetim Kurulu Baskani Yusuf Günay, “EMKO Kombi servisler toplantilari devam ediyor. Pandeminin etkilerinin tekrar artmaya baslamasi ile birlikte bu gibi kalabalik organizasyonlari bir müddet yapmayacagiz. Her birimiz bu süreci daha dikkatli geçirerek saglikli yarinlarda bulusacagiz. Çok çalisacagiz ki istedigimiz yere ulasalim. Müslümanlar dünyanin en çaliskan insani olmalidir. Dünyada krizler, pandemiler, dogal afetler her zaman olur. Sistemimizi kuracagiz gemimizi yürütecegiz. Hiç sikayet etmeyin. Sikayet etmek, memnuniyetsizlik hastaliktir. Isinizi çok iyi yapin hatta en iyi yapan siz olun. Helalinden kazanin helalinden harcayin. Hep güleryüzlü olun, bu dünya kimseye kalmamis ve kalmayacak. Isitma sektörü insanlar yasadigi müddetçe devam eder. Sogutma ise ekonomilerinin daha iyi oldugu yerlerde olur. Hükümetimiz, hastaligin yaninda bütün sikintilarla, dogal afetlerle mücadele etti. Sosyal devlet anlayisi ile muhtaç insan birakmadi. Normallesmede dünyanin en iyi ülkeleri arasindayiz. Türkiyede ekonomik kriz yok, siyasi kriz var. Yani stratejik önemi sebebi ile dis ülkeler rahat birakmiyor. Her an bir sikinti çikarmaya çalisiyorlar. Çok çalisip güçlü olacagiz. Baris ve huzur için savasa hazir olacagiz. Teknoloji üretecegiz. Ülkemizin gelecegi, yüksek teknolojideki payimiz ile dogru orantili olacaktir” dedi.



“En büyük lüksüm çalisanlarimla birlikte yemek yemek”

Yusuf Günay, 72 yasinda olmasina ragmen yatirim düsündügünü ifade ederek sözlerine söyle devam etti:

“Yasim 72 ömrümün sonuna geldigimi biliyorum ama yine yatirim düsünüyorum. Benim ülkeme hizmetim yatirim yapmak ve istihdam olusturmak. Benden sonra bu bayragi geriye kalanlar dalgalandirmaya devam edecek. Yasim ilerlemis hala klima diyorum. Lüks hiç bir yasantim yok. Evim aracim lüks degil. En büyük lüksüm çalisanlarimizla birlikte yemek yemek. Zonguldakliyim, Zonguldak’tan baska yere yatirim yapma niyetim yok. Kazandigim ne varsa yatirima aktariyorum, her fabrika yeni bir fabrikayi doguruyor. Okullarimizdan daha kaliteli mezunlar bekliyoruz. Isletmelerimizde okul gibi egitimler veriyoruz. 45 yillik sanayiciyim, radyatör ve isitma isine 1992 senesi de piyasadaki açigi görerek girdim. O zamanlarda 9 ayda teslimat yapiliyordu. Bende Türkiyede bu yatirimi yaparak ülkeme hizmet etmek ve para kazanmak istedim.”
Kaynak: İHA