Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'Sanat Akademisi Sanat Adina Çok Güzel Islere Imza Atacak'

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Selçuklu Sanat Akademisinin sanat adina çok güzel islere imza atacagini söyledi.

Baskan Pekyatirmaci Açiklamasi 'Sanat Akademisi Sanat Adina Çok Güzel Islere Imza Atacak'
Hayata geçirdigi örnek projelerle sehrin egitim ve kültürel yasamina deger katan Selçuklu Belediyesi, kadim medeniyet Selçuklu’dan aldigi güçle gelecek nesillerin yolunu aydinlatiyor. Bu anlamda Selçuklu’da sanat adina önemli bir soluk olan Selçuklu Sanat Akademisini ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, AK Parti Il Baskan Vekili Mustafa Gürbüz, AK Parti Selçuklu Ilçe Baskani Mustafa Hakan Özer kursiyer ve egitmenlerle bir araya gelerek tiyatro ve baglama derslerine katilim sagladi. Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci tarafindan geçtigimiz aylarda tanitimi yapilan yeni kültür projelerinden bir tanesi olan Selçuklu Sanat Akademisi AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem’den tam not aldi.

“Buradan tiyatro gruplari çikartmayi hedefliyoruz”

Sanat Akademisi çalismalari hakkinda bilgi veren Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Biz egitimle ilgili hedeflerimizi ortaya koyarken çocuklarimizla ilgili onlarin yeteneklerini kesfedelim, onlarin kendilerini tanimasiyla ilgili firsat verelim istiyoruz ama görüyorum ki herkese bu firsati vermemiz gerekiyor. Simdi hocalarimiz da kendi yeteneklerini burada kesfettiler hepsinde ilk günden itibaren gözlerindeki sanatla ilgili isigi görüyorum. Insallah buradan nice tiyatro gruplari çikartmayi hedefliyoruz. Bu bir baslangiç hocalarimizla birlikte bunun baslangicini yaptik. Bundan sonraki süreçte de burada hem ögrencilerimiz olacaklar, gençlerimiz olacaklar. Tiyatroyla ilgili burada farkli gruplar olusacak. Ben hepsine gönüllü olduklari için bu ekibin olusmasina katki sagladiklari için ayri ayri tesekkür ediyorum. Bir baslangiç yapmamiz gerekiyordu ve bu baslangici dogru bir sekilde yapmamiz gerekiyordu. Hocalarimizin buradaki katkisi bizim için çok önemli hepsine tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Ögretmenlik ücret karsiligi olmayan bir meslek”

Egitimcilerin kendilerini farkli alanlarda gelistirmesinin önemli oldugunu vurgulayan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “Hocalarimizin ne kadar önemli isler yaptigini biliyoruz. Ben hep derim ki; emeklerinin ücret karsiligi olmayan ne verseniz hakkini ödeyemeyeceginiz bir kesim ve Hazreti Mevlana’nin dedigi gibi bir mum bir mumu yakarak isigindan bir sey kaybetmez diyor ya sizler öylesiniz. Durmadan yeni mumlar yakiyorsunuz. Bu ekstra kendinize kattiginiz güzel yeteneklerle de bu isigi daha da yükseltiyorsunuz. Gerçekten çok etkilendik. Insallah büyük tiyatrolar da yaparsiniz. Hocama ve emegi olan herkese tesekkür ediyorum. Her noktada katki veren bir baskanimiz var baskanimiza da ayrica tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Selçuklu Sanat Akademisi’nde Temmuz ayinda baslayan ve eylül ayinin sonuna kadar devam edecek olan baglama kursu ile 25 kursiyere müzik alaninda hizmet sunuluyor. Yine ilçe sinirlari içerisinde bulunan okullarda hizmet veren ögretmenlere yönelik Uygulamali Tiyatro kursu açilirken, diksiyon, sahne kullanimi, san, ritim ve senaryo çözümleme gibi belli basli branslarda uzman kadro tarafindan 30 ögretmene Agustos ayinin sonuna kadar egitim verilmeye devam edilecek.
Kaynak: İHA