Baskan Karatas'tan Malazgirt Zaferi'nin 950. Yildönümü Mesaji

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Il Baskani Naim Karatas, Anadolu’nun kapilarini Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 950. Yil dönümü nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Baskan Karatas'tan Malazgirt Zaferi'nin 950. Yildönümü Mesaji
Baskan Karatas, mesajinda sunlari kaydetti; “Anadolu’nun milletimiz için ebedi vatan olmasini saglayan 1071 Malazgirt Zaferi’nin 950. yildönümünü, büyük bir gururla, geçmisimize minnet ve sükranla yasiyoruz” dedi.

26 Agustos, sanli tarihimizde gurur verici mücadelenin yil dönümü olmasi nedeniyle çok özel bir gündür. 26 Agustos 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu, milletimizin artik degismez ve vazgeçilmez yurdu olmustur.

Sultan Alparslan’in adaletli ve hosgörülü yönetim anlayisi ortak bir suur ve medeniyetimizin dayandigi saglam temelleri olusturmustur. Anadolu’da ayrim yapilmaksizin herkes baris ve huzur içinde yasamistir. Yüzyillarca ebedî vatanimiz Anadolu’da milletimizin varlik bilincinin gelecek kusaklara tasinmasi saglanmistir.

1071’de kazanilan büyük zaferden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusuna kadar aziz milletimiz ayni suur ve kararlilikla bu topraklarda nice sanli zaferlere ulasmistir. Bugün de yine ayni suurla milletimiz vatanina sahip çikmaktadir. Atalarimizin bizlere miras biraktigi degerlerle, hasletlerle birlik ve beraberlik içinde emin adimlarla gelecege dogru ilerlemekteyiz.

Anadolu’yu yurt edinmemizi saglayan basta Sultan Alparslan olmak üzere tüm sehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, sükranlarimi sunuyorum.”
Kaynak: İHA