Bakanliktan Madenlerde Is Güvenligi Için Interaktif Tiyatro

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Madencilikte Is Sagligi ve Güvenliginin Gelistirilmesi Projesi ile maden isçilerine yönelik drama yoluyla interaktif seminerler düzenliyor. Amasya’nin Suluova ilçesinde madencilerle bulusan Güven Usta ile Vardiya Öyküleri’nin bir sonraki duragi Zonguldak olacak.

Bakanliktan Madenlerde Is Güvenligi Için Interaktif Tiyatro
30’un üzerinde il ve ilçede 60’a yakin seminerle 10 bin çalisani hedefleyen interaktif tiyatro tir üzerindeki turne sahnesinde yoluna devam ediyor. Güven Usta, Necmi, Saim ve Mehmet isimli dört maden çalisaninin baslarindan geçen olaylarda güldürürken düsündüren, samimi ve çalisanlarin aktif katilimi da saglaniyor. Çalisanlarin sagligi ve güvenligi için Is Güvenligi Uzmani Cansu ve Isyeri Hekimi oyunun didaktik unsurlarini olustururken çalisanlarin maden disindaki arkadasliklari ve aile yasamlarina da yer veriliyor. Bu sayede çalisanlarin kendi çalisma ortamlarinda keyifli vakit geçirirken is sagligi ve güvenligi farkindaliklarinin artirilmasi amaçlaniyor.

Is Sagligi ve Güvenligi Genel Müdürlügü tarafindan is sagligi ve güvenligi özelinde çok tehlikeli sinifta yer alan maden isyerlerine yönelik yürütülen proje Avrupa Birligi tarafindan bugüne dek is sagligi ve güvenligi alaninda verilen en büyük finansal kaynagi almasiyla dikkat çekti.

Projeye iliskin bilgiler veren ISG Uzmani Mehmet Özkan, “Sagliginiz ve Güvenliginiz için, Siz Neredeyseniz Biz Oradayiz!” sloganiyla hazirlanan 8 oyunla madencilere ulasmayi sürdürdüklerini söyledi.

10 yillik maden isçisi Hasan Acar da isçilerle karsilikli diyalogun kuruldugu egitimi çok faydali buldugunu belirtti.

Kentteki iki maden ocaginda sahnelenen oyunu çok sayida maden isçisinin yani sira SGK Amasya Il Müdürü Nurcan Yurt Senel ve ISKUR Il Müdürü Osman Yilmaz da izledi.
Kaynak: İHA