ATO, Serebral Palsili Gençlere E-Ticaret Egitimi Verecek

eTicaret ve eIhracat Egitimi Projesi kapsaminda, ilk etapta serebral palsili 200 genç bu alanlarda egitimi alarak, okul sonrasinda is hayatinda yer edinebilecek donanima kavusacak.

Ankara Ticaret Odasinin (ATO), Serebral Palsili Çocuklar Dernegi (SERÇEV) ve SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte hayata geçirdigi projeyle ilk etapta 200 serebral palsili gencin e-ticaret alaninda egitim alarak is hayatina atilmasi saglanacak.

ATO'dan yapilana açiklamaya göre, "e-Ticaret ve e-Ihracat Egitimi Projesi", ATO Hizmet Binasi'nda gerçeklestirilen is birligi protokolü imza töreniyle basladi.

Protokole ATO adina Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, SERÇEV adina Yönetim Kurulu Baskani Turgay Karakas ve SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adina Okul Müdürü Dilek Saran imza atti.

Baran, törende yaptigi konusmada, serebral palsili çocuklarin, is hayatinda yer almasini saglayacak bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarini belirterek, "Proje kapsaminda serebral palsili 200 çocugumuz e-ticaret ve e-ihracat egitimi alarak, okul sonrasinda is hayatinda yer alabilecek donanima kavusacak." ifadelerini kullandi.

Baran, projenin ilerleyen dönemlerinde 200 kisilik kontenjanin ihtiyaca göre artirilacagini da bildirdi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde e-ticaretin öneminin artigina dikkati çeken Baran, sunlari kaydetti:

"e-Ticaret alaninda inanilmaz bir gelisme var. Serebral palsili gençlerimiz alacaklari egitimlerle e-ticaret ve e-ihracat yapabilir hale gelecekler. Internet teknolojisi sayesinde e-ticaret zaman ve zemin siniri olmadan yapilan bir is. Serebral palsili gençlerimizin bu isleri layikiyla yapacaklarina eminim."

- "Bizim için en önemli sey is"

Karakas da serebral palsili çocuklarin kiminin yürüyemedigini, kiminin konusmakta zorluk çekerek hayatini sürdürdügünü anlatti.

Egitim alan serebral palsili çocuklar için en önemli konunun is olduguna isaret eden Karakas, "Bizim için en önemli sey is. Okul bittikten sonra bizim istihdam edilmemiz için ise ihtiyacimiz var. Kendimizi idame ettirmek zorundayiz. Yarin bir gün annesi babasi öldükten sonra bu çocuklara ne olacak kaygisini en aza indirmek bizim için önemli." degerlendirmesinde bulundu.

ATO'nun verdigi egitimden yararlanan gençlerin bütün dünyaya açilabilecegini vurgulayan Karakas, "Bizim için imkansiz diye bir sey yok, yeter ki bize ön ayak olun. Su anda bunun en güzel örnegini e-ticaretle veriyoruz. Bizim çocuklarimiz tek parmagiyla bütün dünyaya açilacak." ifadelerini kullandi.

- "Basarili sonuçlar verecek"

Saran ise konusmasinda, ATO'nun hayata geçirdigi sosyal sorumluluk projesinin basarili sonuçlar verecegini belirterek, sunlari kaydetti:

"En büyük sikintimiz serebral palsili çocuklarimizin okulu bitirdikten sonra hayata nasil devam edecekleriydi. Böyle bir sosyal sorumluluk projesiyle gerçekten çok güzel seylerin basarilacagina yürekten inaniyorum. Çünkü bizim çocuklarimiz burnuyla bilgisayarda kodlama yapan çocuklar."

Imza töreni sonrasi hediye takdiminin ardindan serebral palsili ögrencilerden Izem Çelikkaya'nin dogum günü dolayisiyla pasta kesilmesi katilimcilara duygusal anlar yasatti. Baran, serebral palsili gençlere forma hediye etti.
Kaynak: AA