Cumhurbaskani Erdogan'dan Amasya Belediyesi'ne Ödül

- Amasya Belediyesi, Ankara’da düzenlenen ’Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi’nda ‘Sosyal Gençlik Hareketi Projesi’ ile ‘Genç Dostu Sehir Ödülü’ne layik görüldü. Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, ödülü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Amasya Belediyesi'ne Ödül
Türkiye Belediyeler Birligi ile Gençlik ve Spor Bakanligi is birligiyle düzenlenen yarismada ödül kazanmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, gençlerin desteklenmesi ve gelisimlerini ilerletmeleri için her türlü çabayi gösterdiklerini söyledi.



Gençligin kisisel ve sosyal gelisimini destekleyici politikalarin uygulamaya geçirilmesi ile gençlerin kendi potansiyelleri daha fazla ortaya çikardiklarina deginen Baskan Sari, “Gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatin her alanina etkin katilimi ve yerel kurum ve kuruluslarin gençlik hizmetlerinde koordinasyon ve is birliginin güçlendirilmesi, genç girisimcilerin ve yenilikçi fikirlerin desteklenmesi ve benzeri konularda projelerin tesvik edilmesine de vesile oluyor. Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Uygulama Yarismasi’nda gönderdigimiz projeyi degerlendirmeye alip ödül almamiza vesile olan basta Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan Bey ile birlikte Türkiye Belediyeler Birligi ile Gençlik ve Spor Bakanligina tesekkür ediyorum. Ayrica, projemizi hazirlayip, asamaya getiren ekibimizi de cani gönülden tebrik ediyorum” diye konustu.

Projeyle imkanlari kisitli, sosyal katilimlari düsük genç bireylerin sosyal hayata katilimlarinin saglanmasi amaçlaniyor. Bu kapsamda kültür evlerinde de bir dönüsüm sürecinin baslamasi planlaniyor.

(Murat Çelik/IHA)
Kaynak: İHA