536. Geleneksel Kizildag Karakucak Güresleri 29 Agustos'ta Yapiliyor

Adana’nin Karaisali Ilçesinde pandemi nedeniyle ara verilen Kizildag Yaylasi Geleneksel Karakucak Güreslerinin 536.si 29 Agustos 2021 Pazar günü Subattigi Güres Alaninda yapilacak.

536. Geleneksel Kizildag Karakucak Güresleri 29 Agustos'ta Yapiliyor
27 Agustos 2021 Cuma günü saat 21.00’de Kizildag Yaylasi Lahanalik’ta Latif Dogan konseri gerçeklestirilecek. 28 Agustos’ta da yine Lahanalik’ta saat 21.00’de Ahmet Safak konser verecek.

Ayrica, Alperen Kekilli, Belen Gökçe, Burçe Bozkurt, Ümran Gülcan, Muhittin Seçen, Metin Sirinkaya, Ömer Bulut Ve Sadi Öztürk de sahne alacak olan sanatçilar.

536. Geleneksel Kizildag Karakucak Güreslerinin agaligini ise Adana Büyüksehir Belediyesi eski Baskani Hüseyin Sözlü yapacak.

Tertip komitesi üyeleri su isimlerden olusuyor:

Gençlik Ve Spor Bakanligi Bakan Yardimcisi ve Cumhurbaskani Basdanismani Hamza Yerlikaya, Karaisali Belediye Baskani Saadettin Aslan, Aladag Belediye Baskani Mustafa Akgedik, Feke Belediye Baskani Ahmet Sel, Karatas Belediye Baskani Necip Topuz, Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay, Saimbeyli Belediye Baskani Mustafa Sahin Gökçe, Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, Tufanbeyli Belediye Baskani Mustafa Ergü, Yumurtalik Belediye Baskani Türkes Filik, Yüregir Belediye Baskani Mehmet Fatih Kocaispir, Karaisalililar Dernegi Baskani Hasan Dönmez, Ak Parti Karaisali Ilçe Baskani Osman Kurdak, MHP Karaisali Ilçe Baskani A.Sezai Yilmaz, Karaisali Ülkü Ocaklari Baskani Kenan Küçük, Gençlik Ve Spor Il Müdürü Muzaffer Çintimar, Sariçam Belediyesi Spor Isleri Müdürü Kadir Gül, Güres Adana Il Temsilcisi Veysel Alanoglu, Türk Güres Vakfi Adana Sube Baskani Ilyas Karabulut Ve Karakucak Güres Baspehlivani Hüseyin Atli.

Minklerde 5 kategoride, yildizlarda 10 kategoride ve büyüklerde ise 9 kategoride yapilacak güreslerin teknik komitesinde ise su isimler bulunuyor:

Ramazan Karatas, Iskender Var, Remiz Göçer, Murat Adigüzel, M.Ali Durmaz, Hakki Koca, Sadi Dogdu, Yusuf Ince, M. Ünsal, Mehmet Sirkinti, Arif Yilmaz, Umut Kemal Ugur Ve Abdullah Kaçar.
Kaynak: İHA