Izmir'deki Salihlilerden Ziyaret Turu

Izmir’deki Salihli Egitim, Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Cengiz Ülkü ve Yönetim Kurulu üyeleri, Salihli’de çesitli temaslarda bulundu.

Izmir'deki Salihlilerden Ziyaret Turu
Salihli Egitim, Kültür ve Dayanisma Dernegi, Salihli Kaymakami Mehmet Kamil Saglam, Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Yüksel, Ziraat Odasi Baskani Cem Yalvaç, Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Yetis Aksoy ile Sektör Gazetesini ziyaret etti.

Ziyaretlerde konusan Salihli Egitim, Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Cengiz Ülkü, “Izmir ile Salihli’mizin baglarini güçlendirmeye devam edecegiz” dedi.

“Amacimiz Izmir’de yasayan Salihlilileri bir araya getirerek, kentimize ve hemsehrilerimize destek saglayacak projeler üretmeye çalismak” diyen Ülkü, söyle konustu: “Biz Izmir’de yasayan Salihlililerin bir araya gelerek 2002 yilinda kurdugu bir dernegiz. Kurucu Baskanimiz Ataman Sarigediktir. Sirasiyla Cengiz Üretmen, Behçet Yavuz ve Hayati Ertugrul baskanliginda dernegimiz faaliyetlerini sürdürmüstür. 2019 yilindan bugüne de görevi arkadaslarimizla birlikte üstlenmis olup çalismalarimiza devam ediyoruz. Bizler Farkli farkli nedenlerle Salihli’den ayrilmis, ancak kökleriyle bagini korumus ve memleket sevgisini ruhunda muhafaza etmis hemsehrileriz. Amacimiz Izmir’de yasayan Salihlilileri bir araya getirerek, kentimize ve hemsehrilerimize destek saglayacak projeler üretmek. Ayni zamanda Izmir’de okuyan ihtiyaç sahibi üniversite ögrencilerine burs veriyoruz. Salihli ile bir köprü kurmaya gayret ediyoruz. Izmir’de üniversite egitimi alan ögrencilerimizi kucaklamak en kutsal hedefimiz. Bu dogrultuda, gücümüzün yettigi ölçüde ihtiyaç sahibi ögrencilerimize burs verme gelenegimizi devam ettiriyoruz. Ayrica bu ögrencilerimizin okul sonrasi kariyerlerine isik olabilecek yeni insanlarla tanismalarina aracilik etmeye çalisiyoruz. Izmir ile Salihli’mizin baglarini güçlendirmeye devam edecegiz.”
Kaynak: İHA