ABD'de Kongre Baskininda Göstericiyi Vuran Polis Aklandi

NEW YORK – ABD Kongre Polisi, 6 Ocak Kongre baskini sirasinda bir göstericiyi vuran görevlinin, kanunlara ve prensiplere uygun davrandigini açikladi.

Kongre polisi, baskin sirasinda 35 yasindaki gösterici Ashlee Babbit'i öldüren polis memuruyla ilgili sorusturmanin tamamlandigini, ismi açiklanmayan görevlinin kanunlara uygun davrandigi tespit edildiginden bir iç disiplin cezasi ile karsilasmayacagini duyurdu.

Polis, söz konusu görevlinin, eski ABD Baskani Donald Trump destekçilerinin Kongre'ye baskin düzenledigi sirada, "Kongre üyelerini ve çalisanlarini ciddi bir yaralanma ve olasi ölüm riskinden" korudugunu söyledi.

"Bir gösterici cam kapilari kirmadan önce Sözcünün odasinin kapisina esyalarla barikat kurmustu. Eger kapilar açilirsa göstericiler Temsilciler Meclisi'ne girebilecekti." diyen polis, bu sartlar altinda görevlinin davranisinin "egitimine ve Kongre polisinin uygulama ve prosedürlerine" uygun oldugunu belirtti.

Adalet Bakanligi da geçtigimiz aylarda söz konusu memur hakkinda bir hukuki islem yapilmayacagini açiklamisti.

Eski bir hava kuvvetleri görevlisi olan Ashlee Babbit, 6 Ocak Kongre baskini sirasinda kirilan bir pencereden Temsiler Meclisi'ne girmeye çalisirken polis tarafindan vurularak öldürülmüstü.

Kaynak: AA