Üniversite Ögrencileri Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparki'nda Egitim Çalismasina Katildi

"Erasmus Plus" "Gençlik Hareketliligi Projesi" kapsaminda Macaristan, Polonya, Romanya, Ispanya ve Türkiye'den 25 ögrenci Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparki'nda egitim ve tanitim çalismalarina katildi.



Türkiye Ulusal Ajansi tarafindan desteklenen proje kapsaminda, Kula ve Salihli ilçe sinirlarinda bulunan Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparki yurtiçi ve yurtdisindan gelen ögrencilerin egitim alani oldu. Yaklasik 1 hafta süren egitim ve tanitim çalismalarinda Macaristan, Polonya, Romanya, Ispanya'dan gelen ögrenciler, ülkelerindeki jeoparklar hakkinda sunumlar yapti.

Ögrenciler, Sardes Antik Kenti, Adala Kanyonu, Kula Peribacalari, Kula Divlit ve lav akintilari ile sandal volkanlarini gezdi.

Erasmus Plus "Gençlik Hareketliligi Projesi" koordinatörü Özlem Kaya, projeyle Türkiye'nin tanitimina katki sagladiklarini ve yabanci ülkelerin jeoparklara bakis açisini ögrenme firsati bulduklarini söyledi.

Kula-Salihli UNESCO Global Jeopark Müdürü Yigit Karakuzu da proje kapsaminda Türkiye'ye gelen ögrencilerle çok verimli bir çalisma gerçeklestigini kaydetti.

Kaynak: AA