'Uluslararasi 2. Kapadokya Balon Festivali' Için Nevsehir'de Üretilen 'Roket Balon'un Test Uçusu Yapildi

Nevsehir'in Ortahisar beldesinde sicak hava balonu imal eden firma tarafindan roket figürlü sicak hava balonu üretildi. Test uçusu basariyla gerçeklestirilen "roket balon" gelecek hafta düzenlenecek olan "Uluslararasi 2. Kapadokya Balon Festivali'nde çok sayida figürlü balonla birlikte bölge semalarinda uçacak.

Yerli imkanlarla sicak hava balonu üretimi yapan Pasha Balloons tarafindan imal edilen roket figürlü balon, test uçusu için Avanos ilçesine getirildi. Yapilan hazirliklarin ardindan gökyüzüne yükselen sicak hava balonu bölge semalarina renk katti. Firmanin Yönetim Kurulu Baskani Halis Aydogan, gazetecilere, ilkini 2019 yilinda düzenledikleri balon festivalinin ikincisini 27-29 Agustos'ta gerçeklestireceklerini, festival için firmalarinda çesitli figürlerde sicak hava balonu üretimi yaptiklarini belirtti.

Firma olarak yurt içi ve yurt disindaki talepler dogrultusunda sicak hava balonu ürettiklerini aktaran Aydogan, organize ettikleri festival ile de dünyada en yogun balon uçusunun yapildigi bölgeye dikkati çektiklerini söyledi.

Festivale Ispanya ve Portekiz'den de katilimlarin olacagini kaydeden Aydogan, "Ürettigimiz ilk özel sekilli balonlar ve yurt disindan gelecek olan sicak hava balonlarinin katilimiyla festival düzenleyecegiz. Firma olarak, kalp, roket ve Türk Bayragi seklinde üç figürlü balon üretmeyi basardik. Bu balonlar ortalama 3-4 ayda üretiliyor. Roket seklindeki balonu üç ayda ürettik. 6 yasindaki oglum Metehan'in 'Neden roket seklinde balonumuz yok?' demesinin ardindan tasarladik. Türkiye'deki ilk balonu üretmemizin ardindan milliyetçiligimizi de göstermek adina Türk bayragi seklinde de balon ürettik. Bu dünyanin uçan en büyük Türk bayragi olacak. Dünya'da sicak hava balonuyla en yogun uçus yapilan nokta Kapadokya, amacimiz Kapadokya'yi dünyadaki diger balon festivallerini geçerek örnek bir balon festivali konumuna getirmektir." dedi.

Kaynak: AA