Türkiye Uzay Ajansi Baskani Yildirim, 'Aksaray Astronomi Ve Uzay Kampi'nda Ögrencilerle Bulustu

Türkiye Uzay Ajansi Baskani Serdar Hüseyin Yildirim, Aksaray Valiligi himayesinde, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinasyonunda düzenlenen "Aksaray Astronomi ve Uzay Kampi"nda ögrencilerle bir araya geldi.

Yildirim, Hasan Dagi Kamp Merkezi'nde düzenlenen programda, Uzay Ajansi'nin Türkiye'de uzun zamandir beklenen ve özlenen önemli bir kurum oldugunu söyledi.

Uzay Ajansi'nin biraz gecikmeli kuruldugunu belirten Yildirim, söyle konustu:

"Keske daha evvel kurulsaydi ama 'zararin neresinden dönersek kardir' deyip biz hizli bir sekilde çalismalara basladik. Iki sene içinde yaptiklarimizin takdirle karsilandigini söyleyebilirim. Ciddi bir milli uzay programi hazirlandi ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklandi. Bu programi bütün dünya ilgiyle karsiladi. Gittigim yerlerde de çok ciddi ilgiyle karsilasiyorum. Bu programi anlattigim zaman da 'Türkiye bunlari gerçeklestirirse uzayda söz sahibi olan dünyadaki sayili ülkelerden birisi haline gelir.' deniliyor. Bu nasil olacak, neticede biz bunu kurduk yoluna koymaya çalisiyoruz ama çok uzak olmayan bir zamanda bayragi devredecegiz."

Yildirim, Milli Uzay Programi'nda 10 büyük hedef açiklandigini, bunlarin her birinin altinda çok sayida alt hedefler oldugunu dile getirdi.

Bu hedeflerle ilgili çalismalara basladiklarini belirten Yildirim, sunlari kaydetti:

"Bu 10 hedefin her birinde mesafe almis durumdayiz. Kiminde biraz daha az, kiminde biraz daha çok ama hepsinde mesafe aliyoruz. Bu 10 senelik öngördügümüz zaman dilimi içinde de belli hedeflere ulasmayi gayet mümkün ve gayet kuvvetle muhtemel görüyoruz. Niye bu kadar tedbirli konusuyorum? beklenmedik seyler her zaman olabiliyor. Dünyamizda da olabiliyor, ülkemizde de olabiliyor ama bizim hazirliklarimiz en beklenmedik senaryolarda dahi ülkemizi bu 10 yilin sonunda çok daha iyi bir noktada görmek üzere kurulu. Bunun için çalisiyoruz. Dünyayi çok siki takip ediyoruz. Türkiye Uzay Ajansi, devletin uzay konusundaki en üst ve en yetkili kurumudur. Türkiye Cumhuriyeti devletini de temsil eder. Biz su anda 25 civarinda ülkeyle ikili ve çoklu is birligi görüsmeleri yürütüyoruz."

Yildirim'in ögrencilerin sorularini yanitlamasinin ardindan sona eren programa Aksaray Valisi Hamza Aydogdu da katildi.

Kaynak: AA