SGK Müdürü Kurt STK Baskanlarini Yapilandirma Hakkinda Bilgilendirdi

Manisa Hemsehri Kültürleri Dernegi Baskani Ragip Günes beraberinde dernek baskanlariyla Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Il Müdürü Yavuz Kurt’u ziyaret etti. Kurt ziyaret sirasinda dernek baskanlarini 7326 sayili Yapilandirma Kanunu hakkinda bilgilendirdi.

SGK Müdürü Kurt STK Baskanlarini Yapilandirma Hakkinda Bilgilendirdi
Manisa SGK Il Müdürü Yavuz Kurt, Manisa Hemsehri Kültürleri Dernegi bünyesinde yer alan baskanlari Sosyal Güvenlik Kurumu çatisi altinda agirlamaktan dolayi çok mutlu oldugunu söyledi.

Bu tür ziyaretleri oldukça önemsediklerini kaydeden Kurt, devlet kurumlarinin vatandaslarla gönül köprüleri kurabilmesi, bir muhabbet ikliminde hizmet üretebilmesinin son derece önemli oldugunu söyledi.

Kurt, "Artik devlet kurumlarinda idare anlayisinda fevkalade büyük degisimler ve dönüsümler var. Devlet kurumlari vatandasa hizmet üretirken, bu hizmeti kaliteli, verimli güler yüzlü bir sekilde üretmekle mükellef. Bizde bunu Sosyal Güvenlik Kurumu olarak gerek elektronik devlet üzerinden saglamis oldugumuz 162 adet hizmetle, gerekse ilçelerde kurmus oldugumuz merkez müdürlüklerimiz sayesinde vatandasimiza yerinde hizmeti ulastirmak suretiyle karsilayabilmekteyiz. Ilimizde de kamu kurumlariyla oldugu kadar ticaret ve sanayi odalarimiz, mali müsavirler odalarimiz, esnaf ve sanatkarlar odalarimiz, sehit yakini ve gazilerimizle ilgili derneklerimiz, engelli derneklerimiz gibi birçok sivil toplum örgütümüzle de yakin, ikili iliskilerimiz var. O hizmetlerimizi vatandaslarimiza dogru ve etkin anlatilabilmesi noktasinda da büyük önem tasiyor. Çünkü sizler gibi sivil toplum örgütleri sayesinde biz hizmetlerimizi ve mesajlarimizi vatandaslarimiza daha dogru bir sekilde aktarabilme firsatimiz oluyor.” dedi.



Yapilandirma çagrisi

7326 sayili Yapilandirma Kanunu’nun 9 Haziran’da yayinlanarak yürürlüge girdigini ifade eden Kurt, 31 Agustos’a kadar vatandaslarin basvurularini kabul edeceklerini ve 1 Kasim’da da pesin veya taksitli ödeme durumunun ilk vade tarihi söz konusu oldugunu belirtti.

Kurt, “Bu kapsamda 30 Nisan 2021 tarihi ve bu tarihten önceki sigorta primleri, issizlik sigortasi primleri, sosyal güvenlik destek primleri, idari para cezalari, özel bina insaatlari ve ihale insaatlarindan kaynaklanan eksik isçilik tutarlarina iliskin sigorta primlerini, fazla ve yersiz ödemeleri, istege bagli sigorta primleri, tarim sigorta primlerini biz yapilandirma kapsamina aliyoruz. Yapilandirmanin çok avantajlari var. Bir kere geçmis yillara ait anapara üzerine islemis olan gecikme cezasi ve zamlari tamamen siliyoruz. Pesin ödemede ana para üzerine isletilen kanuni faizinde yüzde 90’ini siliyoruz. Anapara arti yüzde 10 faizle vatandasimiz borç yükünden kurtulmus oluyor. Iki taksit içerisinde ödenirse bu isleyen vaizin yüzde 50’sini, yarisini siliyoruz. Idari para cezalarinda yapilandirma basvurusunda hemen yüzde 50’sini siliyoruz. Yine Bag-Kur ihya süreleri dedigimiz yani daha önce Bag-Kur mükellefi olup da 31 Ekim 2020 ve bu tarihten önce ödenmemis Bag-Kur sigorta prim borçlarini da biz yapilandirma kapsamina aliyoruz. Vatandaslarimiz borçlarini ödemek suretiyle emeklilik hakkina sahip olabiliyorlar” diye konustu.

Manisa Hemsehri Kültürleri Dernegi Baskani Dr. Ragip Günes de SGK Müdürü Yavuz Kurt’a verdigi güzel bilgilerden dolayi tesekkür etti. Günes, vatandaslari yapilandirmadan faydalanmaya davet ederken, toplumun her kesimini de pandemiyle mücadelede asi çagrisinda bulundu.
Kaynak: İHA