Sehir'den Kaçip Ormana Yerlestiler, Simdi Huzurun Tadini Çikariyorlar

Adana’nin Tufanbeyli ilçesinde yasayan Altan ailesi, yillarca çalistiklari sehir hayatina veda ederek atalarindan kalan topraklara dönüs yaptilar.

Sehir'den Kaçip Ormana Yerlestiler, Simdi Huzurun Tadini Çikariyorlar
Toroslarda bulunan ve dogasi ile görenleri kendine hayran birakan Tufanbeyli ilçesine bagli Sultan suyu mevkiinde yasayan ve evinin önüne kurduklari ufak bir tesis sayesinde geçimlerini saglayan Altan ailesi, çinar agacinin gölgesinde doganin huzurunu yasiyor.

Büyüksehrin zorlu sartlarindan köylerine geri dönen Metin (65) ve Hatice(50) Altan, çocuklari ile birlikte huzuru köyde, doga bulduklarini söyledi.



30 yillik evli oldugunu ve en güzel yillarini doga ile iç içe olan evlerinde geçirdiklerini aktaran Metin Altan, “Gençligimde çok hizliydim. Babamin av tüfegini sattim. O para Tufanbeyli’den Istanbul’a gittim. Istanbul’un tehlikeli sokaklarinda ailemle yapamayacagimiza karar verdik ve ailemden kalan topraklara geri döndüm. Buradaki asirlik çinar agaçlari doga ailemizi daha güçlü kildi. Evimizin önüne de gelen giden misafirleri agirlamak için ufak bir yer açtik. Simdi buna eko turizm diyorlar. Çocuklarim da burayi gelistirdi. Simdi sehirde bulamadigim huzuru bu dogada ailemle bulmanin keyfini çikariyorum. Herkese tavsiyem eger ata topraklari varsa dönsünler eskiden kendimize kadar ektigimiz ürünleri ata topraklarina eksinler. Insani mutlu eden doga ve huzur paranin bu hayatta kimseye muhtaç etmeyecek kadar olmasi herkese yeter. Bereketi de bol olur” dedi.

22 yil önce sehir hayatini birakip doga ile iç içe yasamaya basladiklarini ifade eden Hatice Altan da “Bin rakimli bir yerde arkamizda orman yasadigimiz yerde çinar ve ceviz agaçlarinin gölgesinde huzur içinde yasiyorum. Aile kavramimiz birligimiz sevgimiz saygimiz bu daga ile daha da pekisti. 4 evladim var simdi onlarla birlikte dogamizi yasam alanlarimizi hem koruyor hem de saglik huzur içinde yasiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA