Japonya, Myanmarli Futbolcu Aung'a Mülteci Statüsü Verdi

Japonya'nin, iltica basvurusu yapan Myanmarli futbolcu Pyae Lyan Aung'a mülteci statüsü verdigi belirtildi.

Kamu yayincisi NHK'ye göre, Myanmar Ulusal Futbol Takimi kalecisi Aung'un mülteci statüsü için haziranda yaptigi basvuru sonuçlandi.

Aung, avukatiyla gittigi Osaka Bölgesel Göç Bürosundan mülteci belgesini teslim aldi.

Mayista Tokyo'da oynadigi dünya kupasi eleme maçi öncesinde "3 parmak" isaret yapan Aung, takimiyla ülkesine geri dönmemisti.

Haziranda Japonya'ya iltica basvurusu yapan Aung, Japonya Göç Hizmetleri Ajansi tarafindan mülakat periyoduna alinmisti.

Ajans, Myanmar'daki askeri rejimin kendisine karsi çikan sivillere yönelik muamelesini göz önüne alarak, ülkesine dönmesi halinde Aung'un "zulümle karsilasabilecegi" kanisina varildigini açiklamisti.

- Myanmar'daki askeri darbe

Myanmar ordusu, 8 Kasim 2020 seçimlerinde hile yapildigi iddialarinin ortaya atilmasi ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardindan 1 Subat'ta yönetime el koymustu.

Ordu, ülkenin fiili lideri ve Disisleri Bakani Aung San Suu Çii basta olmak üzere pek çok yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltina almis ve olaganüstü hal ilan etmisti.

Myanmar ordusunun darbe karsitlarina müdahalesi sonucu 1006 kisi hayatini kaybederken ordu ile darbe karsiti gruplar arasinda çatismalar sürüyor.

Kaynak: AA