Izmit Körfezi'ne Salinan Kalkan Baligi 10 Ayda 740 Gram Aldi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügü ile Su Ürünleri Merkez Arastirma Enstitüsünce yürütülen "Izmit Körfezi Baliklandirma Projesi" kapsaminda denize birakilan kalkan baligi, amatör balikçinin oltasina takildi.

Darica sahilinden sandalla açilan amatör olta balikçisinin kalkan baligi yakaladigini gören Eskihisar-Gebze Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Ali Sari, baliklari incelemek istedi.

Yakalamak için uygun büyüklüge ulastigi belirlenen baligin bas kisminda, takibinin saglanabilmesi için takilan sari renkli markeri fark eden Sari, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekiplerine bilgi verdi.

Ekipler, yaptigi incelemede baligin 23 Ekim 2020'de düzenlenen törenle salinan çipura, levrek ve kalkan yavrularindan oldugu, salindigi tarihte 150 gram agirligindaki "3389" kodlu kalkan baliginin, aradan geçen 10 ayda 740 gram alarak 890 gramlik agirliga ulastigini tespit etti.

Balik, bilgilerinin kaydedilmesinin ardindan yakalayan balikçiya teslim edildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Mesut Önem, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Izmit Körfezi Baliklandirma Projesi" kapsaminda 3 etapta binlerce balik yavrusu saldiklarini animsatarak, projenin olumlu sonuçlarini gözlemlediklerini ifade etti.

Salinan baliklarin zaman zaman balikçilarin olta ve aglarina takildigini, yeterli büyüklüge ulasmayan baliklarin Izmit Körfezi'ne yeniden salindigini aktaran Önem, baligin agirliginin 10 aylik sürede 740 gram artmasinin önemli bir gelisme oldugunu, bunun, baliklarin bulunduklari ortama adaptasyonunun en önemli göstergesi oldugunu kaydetti.

Kaynak: AA