Çorum'da 4 Kisi Rehin Alan Saldirgan 5 Saat Sonra Polise Teslim Oldu

Çorum’da iddiaya göre yasadigi ailevi problemler nedeniyle pompali tüfekle girdigi kuaför dükkaninda 4 kisiyi rehin alan zanli 5 saat süren müzakereler sonucu polise teslim oldu. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken zanlinin iki kez intihara tesebbüs ettigi ögrenildi.

Çorum'da 4 Kisi Rehin Alan Saldirgan 5 Saat Sonra Polise Teslim Oldu


Olay, Kültür Sokak’ta meydana geldi. Iddiaya göre, çocugunun kendisine gösterilmedigi gerekçesiyle bunalima girdigi belirtilen Mustafa Y., erkek kuaförüne girerek içeride bulunan isyeri sahibi ve 3 kisiyi rehin aldi. Zanli içeride etrafa rastgele ates açarken, sans eseri yaralanan ya da ölen olmadi. Adeta savas alanina dönen isyerinin camlari kirilirken, olayin duyulmasinin ardindan bölgeye çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, sahsi ikna etmek ve içeride rehin alinan 4 kisinin serbest kalmasi için müzakere baslatti. Emniyet Müdürü Mehmet Gülser de olay yerine gelerek koordine etti. 5 saat süren müzakereler sonucu rehinelerin tamami serbest kalirken Mustafa Y., silahiyla bir süre daha isyerinde bekledi. Polis ekiplerinin ikna çabalari sonucu zanli silahini polislere vererek teslim oldu. Öte yandan zanlinin geçtigimiz günlerde yasadigi ailevi sorunlar nedeniyle iki kez intihara tesebbüs ettigi ögrenildi.

Rehine krizinin sona ermesinin ardindan açiklama yapan Il Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, “Sahsin yasadigi psikolojik sorunlar nedeniyle bir olay yasandi. Arkadaslarimiz herhangi bir kimseye zarar gelmeden kurtarilmasini sagladi. Olay bu kadar. Içeride 4 rehine vardi. En son 1 kisiye kadar düstü. O da serbest birakilmasinin ardindan sahsin kendisine zarar gelmesin diye bir müddet bekledik ve teslim olmasini sagladik” dedi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA