Brezilya'da Asi Skandali Açiklamasi 5 Doz Asi Olan Sahis 6'Nci Dozu Yaptirirken Yakalandi

Brezilya’da 12 Mayis ve 21 Temmuz tarihleri arasinda Covid-19’a karsi 5 kez asilanan bir sahis, 6’nci dozu yaptirirken yakalandi.



Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgini ile mücadele kapsaminda asilamalar dünya genelinde hiz kesmeden devam ederken, Brezilya’da bir sahsa 5 kez asi yapildigi ortaya çikti. 12 Mayis ve 21 Temmuz tarihleri arasinda 2 Coronavac, 1 AstraZeneca ve 2 doz da Pfizer/BioNTech asisi olmak üzere 5 kez asilanan Brezilyali, 16 Agustos’ta 6’nci dozu yaptirmaya çalistigi sirada yakalandi. Kimligi açiklanmayan sahis, yaklasik 10 hafta içinde 5 doz asiyi nasil yaptirdigini ve asi karti kontrollerini nasil atlattigini açiklamak için Savciliga davet edildi. Brezilya Saglik Bakanliginin olaya iliskin arastirmalari ise sürüyor.

Brezilya medyasina yansiyan haberlerde, sahsin fazladan asi yaptirabilmek için elektronik sistemin arizalanmasindan yararlandigi ve 3 farkli saglik ocagina gittigi öne sürüldü.

Brezilya’da 212 milyonluk nüfusun yüzde 58’ine en az bir doz, yüzde 25’ine de iki doz asi uygulandi. Salginin baslangicindan bu yana 20 milyon 528 bin 99 vaka tespit edilen ülkede Covid-19 kaynakli can kaybi da 573 bin 658’e ulasti.
Kaynak: İHA