AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Karaaslan, Samsun Gençlik Bulusmasi'nda Konustu Açiklamasi

'Gençleri kaliplara sokmak isteyenler, çerçeveleyip daraltmak isteyenler, sinirlara hapsetmek isteyenler bilmelilerdir ki, gençlerin içindeki ruh, dinamizm, azim, cosku memleketimize ve kutsal degerlerimize karsi duyduklari sevgi asla bitmez'.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan, "Gençleri kaliplara sokmak isteyenler, çerçeveleyip daraltmak isteyenler, sinirlara hapsetmek isteyenler bilmelilerdir ki, gençlerin içindeki ruh, dinamizm, azim, cosku memleketimize ve kutsal degerlerimize karsi duyduklari sevgi asla bitmez." dedi.

Karaaslan, Büyüksehir Belediyesi Ömer Halisdemir Salonu'nda gerçeklestirilen "Samsun Gençlik Bulusmasi"nda yaptigi konusmada, siyasete baslamasinda AK Parti Gençlik Kollari'nin önem tasidigini söyledi.

"Gençler gelecegimizdir" sözünü yanlis degil ama eksik buldugunu dile getiren Karaaslan, gençlerin ayni zamanda bugünleri oldugunu vurguladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in siyasette gençlere yer verme ustaligini sadece söylemde tutmayarak hayata geçiren biri oldugunu anlatan Karaaslan, "Benim siyasete girisim kisisel özelliklerimden, çabamdan, çalismamdan ziyade aslinda Sayin Cumhurbaskanimizin gençlere yer vermenin ve gençlere siyasette ya da hayatin herhangi bir alaninda güvenmesinin göstergesidir. Aradan yillar geçti, bendeki heyecan hiç bitmedi. Gençlik kollarinda benim için baslayan hikaye bugün ismimin önündeki farkli sifatlarla devam ederken bile gençlik kollarinda kapidan ilk gün girdigim an hissettigim duygu inanin hiç degismedi." ifadelerini kullandi.

Gençleri Z kusagi, Y kusagi gibi tabirlerle kategorize etmenin onlari kaliplar içine koymak anlamina geldigine isaret eden Karaaslan, söyle konustu:

"Gençleri kaliplara sokmak isteyenler, çerçeveleyip daraltmak isteyenler, sinirlara hapsetmek isteyenler bilmelilerdir ki gençlerin içindeki ruh, dinamizm, azim, cosku memleketimize ve kutsal degerlerimize karsi duyduklari sevgi asla bitmez. Özellikle bu dönemde Türkiye'nin gençligi, yani sizler, bu memleketin meselelerine sonuna kadar hakim olan, memleketlerine sonuna kadar sahip çikan, herhangi bir risk alani gördügünde hiç düsünmeden canindan bile vazgeçecek sekilde meydanlara kosanlarsiniz. Türkiye'nin gençleri su anda Recep Tayyip Erdogan'a ve AK Parti'mize en yüksek derecede destegi vermektedir. Diger siyasi partilerle kiyaslanmayacak sekilde bu destegi vermektedir. Gidecek yolumuz çok uzun. Yapacak çok isimiz var. Türkiye'nin size daha önce hiç olmadigi kadar çok ihtiyaci var. Yeni teknolojilerdeki basariniza, fikirlerinize, siyasetteki varliginiza, sanattaki varliginiza öncü olmaniza ihtiyaci var. 2023'ü ilk duydugumda bana çok uzak bir tarih gibi gelmisti. Sadece bir seçim degil, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yilinda 2023 bir milat ayni zamanda."

AK Parti Çevre, Sehir ve Kültür Baskanliginin gençlere yönelik çevre projesi olan "Cemre" kapsaminda gönüllülük esasina dayali faaliyetlerde bulunanlara tesekkür eden Karaaslan, sunlari kaydetti:

"Önce bin cemre ile basladik. Egitim ve sertifikalarini verdik. Geçtigimiz dönemde dünya ile ülkemizde de yanginlar meydana geldi. Hal böyle olunca cemreler burada görev almak istedi. Görüsmelerimiz sonucunda genç cemrelerimiz bu kez afet alanlarina gitti. Çok önemli bir mesuliyet üstlendiler afet alanlarinda. Çok geçmeden Bati Karadeniz'deki sel felaketi ile karsilastik. Bu kez cemreler yine afet alanlarindaydi. Orada göstermis oldugunuz basari ve performans kelimelerini kullanmayacagim. Orada göstermis oldugunuz insanliktan dolayi tesekkür ediyorum. Cemreler artik afet zamanlarinda da sahada çok önemli görev alacaklar. Çok ciddi egitimlerle kendilerini donatacak. Dolayisiyla gönüllere düsmenin hakkini daha farkli alanlarda da verebilecek. Hem çevreye, dogaya ve hayvan haklarina sahip çikarken hem de insanimiz yardima ihtiyaç duyduklarinda, 'Ben buradayim' diyebilecek bir formata sokuyoruz cemreleri."

Etkinlige TBMM Disisleri Komisyonu Baskani Akif Çagatay Kiliç, AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskani Eyyüp Kadir Inan, AK Parti Il Baskani Ersan Aksu, AK Parti Kadin Kollari Il Baskani Rabia Bay Keser de katildi.

Kaynak: AA