ABD Baskani Biden, Katar Emiri Ve Italyan Basbakani Ile Afganistan'daki Durumu Görüstü

NEW YORK – ABD Baskani Joe Biden, Katar Emiri Seyh Temim bin Hamed Al Sani ve Italya Basbakani Mario Draghi ile Afganistan’daki durumu görüstü.

Beyaz Saraydan yapilan açiklamada Al Sani ve Biden’in, görüsmelerinde Katar ve ABD arasindaki uzun süreli dostlugu teyit ettikleri belirtildi.

Açiklamada, Biden’in Al Sani’ye Katar’in Afganistan’da devam eden tahliye islemlerine yardimlarindan ve Afganistan görüsmelerine ev sahipligi yapmasindan dolayi sükranlarini dile getirdigi ifade edildi.

Görüsmede iki liderin Afganistan ve Orta Dogu’da yakin is birliginin öneminin altini çizdikleri ve ay sonuna dogru Bagdat’ta gerçeklesecek bölgesel liderler zirvesini memnuniyetle karsiladiklari vurgulandi.

Beyaz Saray, Biden’in Italya Basbakani Draghi ile görüsmesinde de Afganistan’da devam eden tahliye islemlerinde iki ülkenin is birliginin öneminin ele alindigini açikladi. Açiklamada liderlerin gelecek hafta düzenlenecek G7 Zirvesi'nde Afganistan üzerine ortak bir politika gelistirmesi firsatini memnuniyetle karsiladiklari belirtildi.

Kaynak: AA