46. Geleneksel Afsin Eshab-I Kehf Kültür Ve Karakucak Gençler Türkiye Güres Sampiyonasi Tamamlandi

Kahramanmaras'in Afsin ilçesinde düzenlenen 46. Geleneksel Afsin Eshab-i Kehf Kültür ve Karakucak Gençler Türkiye Güres Sampiyonasi sona erdi.

Türkiye Güres Federasyonu, Afsin Kaymakamligi ve Afsin Belediyesi tarafindan Ergün Ertekin Çim Güres Sahasi'nda gerçeklestirilen organizasyona 356 sporcu katildi.

Cazgirlarin renk kattigi sampiyonada minik yildizlar kategorisinde 25-30 kiloda Ibrahim Berat, 35 kiloda Muhsin Alp Kurak, 40 kiloda Haci Osman Yüce, 45 kiloda Abidin Dereli, 50 kiloda Emrihan Çayir, 55 kiloda Cuma Karakus ve 60 kiloda Avsar Yücel birinci oldu.

Gençler kategorisinde ise 55-60 kiloda Bahri Söyler, 60 kiloda Ferhat Ziliç, 65 kiloda Hasan Dogan, 70 kiloda Faruk Söyler, 75 kiloda Mevlüt Özdemir, 80 kiloda Ismet Çiftçi, 85 kiloda Hakan Satilmis, 90 kiloda Atilla Kaan ve 90-130 kiloda da Hasan Taha Kirçelik birinciligi elde etti.

Müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri Afsin Kaymakami Ahmet Can Pinar, Afsin Belediye Baskani Mehmet Fatih Güven, AK Parti Ilçe Baskani Ismail Safi, MHP Afsin Ilçe Baskani Süleyman Aycan ve katilimcilar tarafindan verildi.

Afsin Belediye Baskani Mehmet Fatih Güven, ödül törenin ardindan yaptigi konusmada, yarismada dereceye giren sporculari tebrik ederek, gençlerin kiyasiya mücadele ettigini söyledi.

Organizasyonun coskuyla tamamlandigini belirten Güven, sunlari kaydetti:

"Organizasyona emek veren ve katilim saglayan pehlivanlarimiza, misafirlerimize ve Afsinli vatandaslarimiza tesekkür ediyorum. Güresçilerimiz Afsin'de Türkiye Sampiyonasi için mücadele etti. Hepsini ayri ayri tebrik ediyorum. Insallah Afsin'in adini ata sporumuz güres ile tüm dünyaya duyuracagiz. Insallah gelecek yil salgindan da kurtulmus bir sekilde bir senlik, festival havasinda karakucak güreslerimizi yapmayi ümit ediyoruz."

Kaynak: AA