Yeni Zelanda'daki Kovid-19 Yasaklari Uzatildi

MELBOURNE -Yeni Zelanda Basbakani Jacinda Ardern, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi ülkenin en büyük kenti Auckland’a uygulanan 4’üncü seviyedeki yasaklarin, ülke genelini kapsayacak sekilde 23 Agustos’a kadar uzatildigini bildirdi.

Basbakan Ardern, baskent Wellington’da düzenledigi basin toplantisinda, ülkedeki yeni Kovid-19 vakalari ve virüsün yayilmasini önlemeye yönelik alinan tedbirlerle ilgili açiklamada bulundu.

Son 24 saatteki test sonuçlarina göre 3’ü Wellington’da olmak üzere 11 yeni Koivd-19 vakasi kaydedildigini belirten Ardern, Avustralya’nin Sydney kentinden gelen bir kisiyle baglantili olan Delta varyantinin boyutunu hala bilmediklerini söyledi.

Bu nedenle Auckland’a yürürlükteki 4’üncü seviye yasaklarin, ülke genelini kapsayacak sekilde 23 Agustos gece yarisina kadar uzatildigini bildiren Ardern, "Hala test yaptirmasi gereken çok sayida yakin temasliyi bekliyoruz. Delta varyantinin tam ölçegini henüz bilmiyoruz. Bütün bunlar bize temkinli olmaya devam etmemiz gerektigini söylüyor." ifadelerini kullandi.

Yeni Zelanda’nin en büyük kenti Auckland’da 17 Agustos'ta 1 kisiye Kovid-19 teshisi konulmasi üzerine 7, ülkenin geri kalan kentlerinde de 3 gün sürecek dördüncü seviyedeki yasaklar kapsaminda "tam kapanma" uygulamasina gidilmisti.

Yaklasik 5 milyon nüfusa sahip Yeni Zelanda, Kovid-19 salginiyla basarili sekilde mücadele eden ülkelerden biri.

Yeni Zelanda'da bugüne kadar 2 bin 968 Kovid-19 vakasi görülürken, virüse yakalanan 26 kisi hayatini kaybetti.

???????Ülkedeki toplam 69 aktif vakadan biri hastanede tedavi görüyor. ???????

Kaynak: AA