Sen Çifti Babaçay'daki Selde 'Yikilmaz' Dedikleri Evden 5 Dakika Ile Kurtuldu

Muhammed Sen: 'Kirk yildir Babaçay'da oturuyordum. On yil muhtarlik yaptim. Evim gitmez diyordum ama sonra sular yükselince evden çiktik. Bes dakika sonra sular evin üzerine çikti, evim yikildi' Ünzile Sen: 'Komsularimiz suya kapildi, çikamadilar'

MUSTAFA ÇAVUS - Sinop'un Ayancik ilçesi Babaçay köyünde, 70 yasindaki Sen çifti, sel sularina kapilan "yikilmaz" dedikleri evden 5 dakika ile kurtuldu.

Bölgede 11 Agustos'ta siddetli yagislarin ardindan yasanan selden en çok etkilenen yerlesim yerlerinden biri de Babaçay köyü oldu.

On bes kisinin hayatini kaybettigi, 40 evin sel sulariyla yikildigi, hasar gören 19 evin de yikilmak için tahliye edildigi köyde, Muhammed ve Ünzile Sen, son anda evlerinden çikarak hayatta kalmayi basardi.

Muhammed Sen, AA muhabirine yaptigi açiklamada, sel sularinin yükselmesine ragmen "evim yikilmaz" diyerek uzun süre evden ayrilmadigini belirtti.

Yagmurun sabaha kadar devam ettigini anlatan Sen, sunlari kaydetti:

"Evim yikilmaz diye evden çikmadim. Elektrik de yoktu. Balkonda lüks lambasini yaktim, oturuyordum. Kirk yildir Babaçay'da oturuyordum. On yil muhtarlik yaptim. Evim gitmez diyordum ama sonra sular yükselince evden çiktik. Bes dakika sonra sular evin üzerine çikti, evim yikildi. Kendimizi zor kurtardik. Hanima evimizi birakmayalim dedim. Sabah ezanina kadar birakmadik. Evimiz gitti, her seyimiz gitti. Içinden bir sey alamadik. Pijama gömlek ile evden çiktik. Yikilan evimi görmeye gittim, dayanamadim."

Ünzile Sen de yükselen sel sulariyla tomruklarin evlere büyük hasar verdigini dile getirdi.

Uzun süre evlerini terk etmediklerini söyleyen Sen, "Sular yükseldi, bir akil ettik çiktik, 5 dakika sonra evimiz yikildi. Çok sükür simdi burada sag duruyoruz. Çocuklarim uzaktaydi. Bir beyim vardi yanimda. Komsularimiz suya kapildi. Çikamadilar. Evim yüksek, bir sey olmaz buraya dedik. Sular güldür güldür geliyordu. Evlerimizi yikan tomruklar. Çok aci." diye konustu.
Kaynak: AA