Selden Zarar Gören Ayancik Devlet Hastanesi Kismi Olarak Hizmet Vermeye Basladi

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, hastanenin yeniden hizmete açilan bölümlerini ziyaret etti.

Sinop'taki sel felaketinde zarar gören ve hastalari helikopterle tahliye edilen Ayancik Devlet Hastanesinin acil servisi ve 3 poliklinigi yeniden hizmet vermeye basladi.

Ayancik'taki sel felaketinde bodrum kati ve zemin kati tamamen sular altinda kalan Devlet Hastanesinde temizlik çalismalari devam ediyor.

Güvenlik güçleri, hastane personeli ve halkin birlikte temizlik yaptigi hastanede acil servis, kadin dogum, çocuk ve dahiliye poliklinigi yeniden hizmete açildi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, hastanenin yeniden hizmete açilan bölümlerini ziyaret ederek doktorlar ve hastalarla sohbet etti, geçmis olsun dileklerini iletti.

Hastane Bashekimi Hasan Ergenç, AA muhabirine, 11 Agustos'ta büyük bir sel felaketi yasadiklarini hatirlatti. Selin oldugu günden itibaren güvenlik görevlileri ve vatandaslarla hastanede temizlik çalismasi yaptiklarini anlatan Ergenç, "Çok hizli toparlanma sürecine girdik, bu kadar kisa sürede böyle toparlanabilecegimizi bilmiyordum. Bugün itibariyla bunu basardik. Acil servis, kadin dogum, çocuk ve dahiliye poliklinigi hizmete basladi. Hizli bir sekilde yaralarimizi sariyoruz. Vatandaslarimiza saglik hizmeti vermeye basladik." dedi.

Ergenç, hastanede temizlik çalismasinin devam ettigini, temizlenen yerlerin yeniden hizmete açilacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA