(ÖZEL) Depremin Ardindan 2 Yil Geçti, Caminin Yerinde Yeller Esiyor

Silivri açiklarindaki 5.8’lik depremde minaresi yikilan ve sonrasinda da çürük raporu verilerek yikilan Avcilar’daki Haci Ahmet Tükenmez Caminin, adeta yerinde yeller esiyor. 2 yil geçmesine ragmen caminin yapilmamasi ve yerinde molozlarin duruyor olmasi vatandaslarin tepkisine yol açarken, vatandaslar bir an önce caminin yapilmasini istiyor.

(ÖZEL) Depremin Ardindan 2 Yil Geçti, Caminin Yerinde Yeller Esiyor
Marmara Denizi Silivri açiklarinda 26 Eylül günü meydana gelen 5.8’lik depremin üzerinden yaklasik 2 yil geçti. Deprem esnasinda Avcilar’da E-5 kenarinda bulunan 40 yillik Haci Ahmet Tükenmez Camii’nin minarelerinden birisi yikilmisti. Yapilan beton ölçümlerinin ardindan caminin beton kalitesinin ve demirlerinin dayaniksiz oldugu gerekçesiyle cami yiktirilmisti. Yapilan yikimin ardindan geçen aylara ragmen caminin bulundugu alana henüz bir çivi bile çakilmazken yikimdan kalan molozlarda yerinde duruyor. Camiyle ilgili henüz bir projenin de bulunmadigi ileri sürüldü. Çevre sakini vatandaslar esnaf ve vatandaslar ise camilerine yeniden kavusmak istediklerini belirtiyor.

“Allah’in evini yikiyorlar, bir de üstüne yapmiyorlar”

Haci Ahmet Tükenmez Camii’nin önünden üzülerek geçtigini ifade eden bir vatandas, “Ben her zaman bunun önünden geçiyorum. Allah yardimcilari olsun, insallah yaparlar. Ben bir sey demiyorum. Allah’in evini yikiyorlar bir de üstüne yapmiyorlar. Böyle bir sey olur mu?” dedi.



“Bayanlarin mescidi yok, abdest alma yeri yok”

Yikilan caminin yakininda esnaf olan Tayfun Telli ise etrafta ibadetlerini yapacaklari mescit bulmakta da zorlandiklarini kaydederek, “Camiyi yiktilar hala hafriyati bile ayni sekilde duruyor. Artik kim bu görevi yapiyorsa, hiç kimse el atan yok. Dogru dürüst mescit bile yok yani. Yani bayanlarin mescidi yok, abdest alma yeri yok. bu konuda kimse el atmiyor, bir sey yapmiyor, burada magduruz. Böyle bos kalacagina baska bir sey degerlendirilsin. Metro falan yapilsin, gene cami yapilsin. zaten caminin yapimi toplasan 7 yil sürer. Kimse el atmiyor. Geçen geldiler elektrigi bizden aldilar. Kapiyi yan taraftan vermis, bildigin giris çikisi yasaklamis. Iki yildir çalisma yok” diye konustu.



“Iki yil geçti hiç kimse, hiçbir sekilde bir çalisma yapmiyor”

Daha önce konuyla ilgili müftülük ile de görüstügünü söyleyen Hediye Özbek isimli bir diger vatandas ise , “Bu konu ile ilgili geçen sene ben müftü beyle görüsme saglamistim. Biz buranin esnafi olarak çok magdur olmustuk. Namaz kilacak yerimiz yok açikçasi, yeni bir mescit yaptilar ama mescit demeye bin sahit ister. Çünkü yapilan mescitte bir tane cam bile yok. Yazin ben birkaç sefer oraya namaz kilmaya gittim. Nefessiz kaliyor insan, her taraf cam, hiçbir sekilde açik bir pencere falan bulamiyorsunuz. Buradan sabahtan aksama kadar 1 milyon kisi geçiyor, ‘abla biz nerede namaz kilabiliriz, en yakin cami nerede’ diye. Burada en yakin cami 20 dakika yürüme mesafesinde. Insanlarin hepsi perisan. Görüsmüstüm müftü beyle bir seyler yapilsin dedim. Kendisi dedi ki, elimizde maddiyat olarak bir sey yok. Iki yil geçti hiç kimse, hiçbir sekilde bir çalisma yapmiyor. Camimizi geri istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA