Israil Güçlerinden Bati Seria'da Filistinlilere Müdahale

Israil güçlerinin, Bati Seria’da yasa disi Yahudi yerlesimlerini protesto etmek için düzenlenen gösterilere müdahalesi sonucu Nablus kentinde 117 Filistinli yaralanirken, El Halil kentinde ise 2’si yabanci, 3’ü Filistinli olmak üzere toplam 5 kisi gözaltina alindi.

Israil Güçlerinden Bati Seria'da Filistinlilere Müdahale


Filistinliler, isgal altindaki Bati Seria’da Israil’in yasa disi yerlesim politikasina karsi bu cuma da gösteri düzenledi.

Israil güçleri, Bati Seria’nin Nablus ve El Halil kentlerinde düzenlenen gösterilere müdahale etti. Filistin Kizilay’inin Nablus kentindeki Acil Servis Müdürü Ahmed Cibril yaptigi açiklamada, Israil güçlerinin Bati Seria’nin kuzeyinde Nablus kentine bagli Beita beldesinde düzenlenen gösteriye müdahale etmesi sonucu 117 kisinin yaralandigini bildirdi. Cibril, 1 kisinin gerçek mermi, 12 kisinin ise plastik mermiyle yaralandigini söyledi.

Gerçek mermiyle vurulan 30 yasindaki yaralinin tedavi edilmek üzere Nablus’taki Rafidia Devlet Hastanesi’ne kaldirildigi ifade edildi.

El Halil’deki gösterilerde 5 kisiye gözalti

El Halil kentine bagli Masafer Yatta bölgesinde düzenlenen gösterilere ise Filistinlilerin yani sira çok sayida yabanci uyruklu kisi de katildi.

Filistin bayraklari tasiyan protestocular, Israil aleyhine sloganlar atarak, Israil’in Filistinlilere yönelik izledigi politikalari kinadi. Olay yerine gelen Israil güçleri ise protestoculara ses bombasi ve göz yasartici gaz kullanarak müdahale etti. Yerel kaynaklar, Israil güçlerinin çok sayida protestocuyu darp ettigini ve 2’si yabanci, 3’ü Filistinli olmak üzere toplam 5 kisiyi gözaltina aldigini aktardi.

El Halil kentindeki Direnis Komiteleri’nin Koordinatörü Ratib el-Jabour, Israil askerlerinin protestoya katilan Filistinlilere ve yabanci dayanisma eylemcilerine saldirdigini söyledi.

Jabour, Israil askerlerinin müdahalesinde çok sayida kisinin atilan göz yasartici gazdan etkilendigini ve genis tarim arazilerinin yandigini ifade etti.

Öte yandan Filistinliler, Beita’da Israil yerlesim karakolu Avitar’in yasa disi insa edilmesine tepki olarak Mayis ayindan bu yana gösteriler düzenliyor.
Kaynak: İHA