Bakan Yardimcisi Kiran Astronomi Ve Uzay Kampinda Gençlerle Bulustu

Aksaray Valiligi ve KOP Gençlik Dernegi tarafindan düzenlenen Astronomi ve Uzay Kampina katilan Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran, “Uzay çaginin gerisinde kalmamiz elbette düsünülemez” diyerek gençlerle uzay ve dis politikadaki önemi hakkinda sohbet etti.

Bakan Yardimcisi Kiran Astronomi Ve Uzay Kampinda Gençlerle Bulustu
Aksaray Valiligi öncülügünde Hasandagi Mesire Alaninda KOP Gençlik Dernegi tarafindan düzenlenen Astronomi ve Uzay Kampina katilan Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran 81 ilden ve Kuzey Kibris Türkiye Cumhuriyetinden gelen 120 genç ile bir araya geldi. Uzay bilimi ve dis politikadaki önemi hakkinda gençlerle sohbet eden Bakan Yardimcisi Kiran gençlere nasihatlerde bulunarak, “Türkiye olarak, tarihten aldigimiz bu mirasi hak ettigi yere tasima konusunda da arzu ettigimiz noktalara ulasiriz” diyerek gençlere güvendigini ifade etti.

Bakan Yardimcisi Kiran gençlerle kamp semineri yaparak sorulari da cevaplandirdi. Uzay bilimin dis politikadaki önemini soran gençler Bakan Yardimcisi Kiran’dan, “Uzay çaginin gerisinde kalmamiz elbette düsünülemez” cevabini alinca dis politika hakkinda notlar aldi. Disisleri Bakan Yardimci Yavuz Selim Kiran, “Dünyadaki uzay çalismalarini yönlendirmek ki, artik 21.yüzyilda degisimi anlamak, degisimi idrak etmek elbette çok önemlidir” diyerek yaptigi açiklamada, “Uzay çalismalarinda teknolojik dönüsümü de tetikleyen projelerin, çalismalarin hiz kazandigi bir dönemde degisimi anlamak, idrak etmek yetmiyor. Degisimi yönetme idaresine de sahip olmak gerekiyor. Iste bu iradeyi biz ne kadar gök biliminde, astronomide, uzay çalismalarinda ülkemize katki olarak sunarsak iste o zaman hem Türkiye gençligi olarak hem de Türkiye olarak, tarihten aldigimiz bu mirasi hak ettigi yere tasima konusunda da arzu ettigimiz noktalara ulasiriz” dedi.

“Uzay çaginin gerisinde kalmamiz elbette düsünülemez”

Geçmiste Türk medeniyetlerinin yetistirdigi önemli sahsiyetlerden örnek vererek uzay çaginin gerisinde kalinmayacagini vurgulayan Bakan Yardimcisi Kiran, “Bizim sahip oldugumuz medeniyet bünyesinde Ibn-i Sinalari, El Ferganileri, El Sufileri, El Cezirileri, Taküyiddinleri bunlari bünyesinden çikarmis bir medeniyettir. 10. yüzyillardan gözlem evleri kuran bir medeniyetin varisleri olarak bugün uzay çaginin gerisinde kalmamiz elbette düsünülemez” diye konustu.

Bakan Yardimcisi Kiran’in gençligin miras tasiyicisi oldugu örneginin ardindan konusan KOP Gençlik Dernegi Baskani Ahmet Katiksiz, “Sayin Bakan Yardimcimiz bu aksam gençlere geçmisten gelen mirasimizdan hareketle gelecege yönelik nasil bir vizyon olusturmalariyla ilgili çok güzel bir çerçeve çizdi. Bugün Türkiye’nin farkli yerlerinden farkliliklariyla buraya gelmis olan gençlerin gerçek manada siyaset üstü bir sekilde, her kesimden gençler var. Burada bu gençlerin her birinin gelecege yönelik olarak geçmisin mirasini daha güçlü bir sekilde gelecege tasima vizyonunu edinmis olmalari ve bu kampin içerisinde aslinda uzay ve astronominin en önemli hususlarindan bir tanesinin de Disisleri Bakanligimizin ve disisleri politikalarimizin oldugunu ortaya koymus olmasi gençler ve bizim açimizdan çok önemliydi” dedi.

Bakan Yardimcisi Kiran kamp seminerinin ardindan AFAD ve UMKE görevlileri ile kamp atesini yakarak gençlerin gecenin baslangicini yapti.

Programa Aksaray Valisi Hamza Aydogdu ve daire müdürleri de katildi.

Kaynak: İHA