Avustralya'nin Sydney Kentinde Kovid-19 Ile Mücadele Kapsaminda Gece Sokaga Çikma Yasagi Getirildi

Avustralya’nin en büyük kenti Sydney’de, hizla yayilan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda uygulanan tam kapanma eylül sonuna kadar uzatilirken, geceleri sokaga çikmaya yasagi getirildi.

Yeni Güney Galler (NSW) Eyalet Basbakani Gladys Berejiklian, Sydney’de düzenledigi basin toplantisinda, son 24 saatte 644 kisiye daha Kovid-19 teshisi konuldugunu, 4 kisinin hayatini kaybettigini söyledi.

Alinan yeni tedbirleri de açiklayan Berejiklian, 23 Agustos gece yarisindan itibaren Sydney’in Bayside, Blacktown, Burwood, Campbelltown, Canterbury-Bankstown, Cumberland, Fairfield, Georges River, Liverpool, Parramatta, Strathfield ve Penrith bölgelerinde 21:00 ile 05:00 saatleri arasinda sokaga çikma yasagi uygulanacagini duyurdu.

Ayrica yaklasik 8 haftadan bu yana yürüklükte olan tam kapanmanin da eylül sonuna kadar uzatilmasina karar verdiklerini dile getiren Berejiklian, yeni kisitlamalari "son önlemler" olarak nitelendirdi.

Yeni kisitlamalara göre, vatandaslara günde bir saat disarida egzersiz yapma hakki verilirken alisveris ve zorunlu ihtiyaçlarin karsilanmasi için 5 kilometre siniri getirildi. Geçerli nedenlerle disari çikanlarin egzersiz yaptiklari anlar disinda maske takmalari da zorunlu oldu.

Öte yandan Avustralya genelinde virüsten ölenlerin sayisi 975’e çikti.

Kovid-19'un ilk kaydedildigi 25 Ocak 2020'den bu yana 42 bin 221 kisi virüse yakalandi.

Ülkedeki 9 bin 623 aktif vakadan 84'ü yogun bakimda olmak üzere 510 kisinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Kaynak: AA