21 Yildir Camideki Kur´An Kursuna Gelen Çocuklara Hediyeler Dagitiyor

İçel’in Erdemli ilçesinde görev yapan bir imam, 21 yildir yaz Kur’an kursu egitimi sonunda camiye gelen çocuklara vatandaslarin da destegiyle hediyeler dagitiyor. Hediyelerle çocuklarin motivasyonunun arttigini ifade eden imam hatip Ali Köse, ögrencilerin basarilarinin da her yil katlandigini söyledi.

21 Yildir Camideki Kur´An Kursuna Gelen Çocuklara Hediyeler Dagitiyor
Imam hatip Ali Köse, bu yaz kursunda camiye gelen 70 ögrencisini Cumhuriyet altini, bisiklet, hali ve çesitli oyuncaklarla ödüllendirdi. Camiye gelen çocuklar ise camiden de ödüllerden de memnun.

Kocahasanli Yeni Cami Imam Hatibi Ali Köse, "Bu yil da yaz Kur’an kursumuza, camimize 70 ögrenci katildi.

Bu ögrencilerimize 2 aylik kisa bir egitim ögretim programi döneminde dini bilgilerini ögrettik, Kur’an-i kerim okumayi ögrettik, Yasin’lerini ezberlediler. Özellikle de Peygamber Efendimizin hayatini anlattik, O’nun güzel ahlakini anlattik. Dürüstlükten, adaletten bahsederek dürüst olmanin ne derece dogru oldugunu anlattik. Üstün basarili olan ögrencilerimize de hediyelerini verdik. Birinciye altin, ikinciye bisiklet ve üçüncüye de bisiklet olmak üzere üstün basari kazanan ögrencilerimize hediyeler verdik. Bütün ögrencilerimiz kursumuzu hediyelerle tamamladi" dedi.



"21 yildir hediye veriyoruz"

21 yildir görev yaptigi camilerde çocuklara vatandaslarinda destegiyle hediyeler dagittigini anlatan Köse, "Ben bu programi 2000 yilindan beri yapiyorum. Ve ögrencilerimize de büyük motivasyon sagliyor. Diger ögrencilerimizin de daha sonraki yillarda daha çok çabayla üstün basari saglamalarina, büyük hediyeler almasina vesile oluyoruz. Ögrenci velilerimize ve ögrencilerimize tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Camiye gelmek beni mutlu ediyor"

Kursa katilarak bisiklet ödülü alan ögrencilerden Erba Nur Yetkin, camiye gelmekten mutlu oldugunu belirterek, "Yasin ezberledim, Kur’an ögrendim, çok mutluyum. Camiye gelmek beni çok mutlu ediyor. Bisiklet almak istiyordum, bisikleti kazaninca daha da mutlu oldum" dedi.

Ali Kayra Kuyugöz ise "Camimizde Kur’an-i Kerim, Peygamberimizin hayati, Islam’in sartlari, namazin farzlarini ögrendim. Sonra burada Yasin’i ezberledim. Altin alan tek ögrenci oldugumdan çok mutlu oldum. Çünkü tek ögrenci olmak ayri bir sey" diye konustu.

Erdemli Ilçesinde bu yil cami ve kurslarda gerçeklestirilen yaz Kur’an kurslarina toplamda 5 bin 414 ögrenci katildi.

Ögrencilere temel dini bilgiler aktarildi.
Kaynak: İHA