Ruh Sagligi Derneginden Afetten Etkilenen Vatandaslara Ücretsiz Psikolojik Destek

Dernek Baskani Ömer Akgül: 'Hem afetlerle mücadele hem psikolojik destek hizmetleri es zamanli baslamalidir. Dernegimizin gönüllü psikologlari, ihtiyaci olan vatandaslarimiza ücretsiz psikolojik destek hizmeti vermektedirler. Internet sitemizden basvuru yapilabilir'

Ruh Sagligi Dernegi Baskani Dr. Ömer Akgül, afetlerle mücadele ve psikolojik destek hizmetlerinin es zamanli baslamasi gerektigini belirterek, dernegin gönüllü psikologlarinin ihtiyaci olan vatandaslara ücretsiz psikolojik destek hizmeti sundugunu duyurdu.

Akgül, yaptigi açiklamada, son zamanlarda Türkiye'de sel ve yangin gibi zorlayici yasam olaylari yasandigina deginerek, ruh sagligi profesyonellerinin, bu tür olaylar sonrasinda olusacak travma sonrasi stres bozukluklarinin önüne geçmek ve bölgedeki vatandaslarla dayanismak için gönüllü girisimleriyle çevrim içi psikolojik destek verme gayreti içinde oldugunu belirtti.

Sel, yangin, deprem, terör, savas ve salgin gibi olaylari yasayanlarin ve olaylara sahitlik edenlerin etkilendigini ifade eden Akgül, sunlari kaydetti:

"Yasananlar ve sahit olunanlar psikolojimizi etkilemektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Ruh Sagligi Dernegi gibi kamu kurumlari ve STK'lar bireysel ve grup psikososyal destek çalismalarini baslatti. Bu dönemde hem afetlerle mücadele hem psikolojik destek hizmetleri es zamanli baslamalidir. Yasam sevincini kaybeden, yasam doyumu azalan, motivasyonunu koruyamayan birçok vatandasimiz yasanan bu zorlu yasam olaylarindan dolayi asiri bir stres yükü altina girmekte ve travma sonrasi stres bozuklugu dedigimiz hastalik belirtilerini göstermektedir. Dernegimizin gönüllü psikologlari, ihtiyaci olan vatandaslarimiza ücretsiz psikolojik destek hizmeti vermektedirler. Internet sitemizden basvuru yapilabilir."

- "Afet bölgelerinde çalisanlarin kapasitelerini güçlendirmek için egitimler ücretsiz erisime açildi"

Ruh Sagligi Derneginin, ruh sagligi profesyonellerine, verecekleri destek hizmetlerinin niteligini güçlendirebilmek için egitim destegi sunmak istedigini aktaran Akgül, su çagriyi yapti:

"Afet bölgelerinde çalisan meslektaslarimizin kapasitelerini güçlendirmek için Kim Psikoloji kariyer istihdam merkezimizde önceden düzenlenmis travma temelli psikoloji egitimlerimiz ücretsiz erisime açilmistir. Daha umutlu yarinlara hep birlikte dayanisarak ulasabilecegiz. Yasanan bu sel, yangin gibi afetler ve psikososyal pandemide ve sonrasinda toplum ruh sagligimizi koruyan güçlendiren en önemli aktörleri olarak mesleki yetkinliklerini ve becerilerinizi güçlendirerek daha iyi bir gelecege bizi ulastiracaginiza inancimiz sonsuzdur. Tüm meslektaslarimizi ücretsiz erisime açilan mesleki egitimlerden istifade etmeye davet ediyoruz. 10 Agustos gününe kadar egitimlerimizin ücretsiz erisimi devam edecektir."
Kaynak: AA