Ordu, Van, Hakkari Ve Erzincan Çevreleri Için Saganak Uyarisi

Hava sicakliginin, Marmara, Ege, Akdeniz, Iç Anadolu'nun kuzeybatisi ile Bati Karadeniz'de mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor.

Ordu, Van, Hakkari ve Erzincan çevrelerinde yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, yarin sabah saatlerine kadar Türkiye'nin dogu kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu geçecegi tahmin ediliyor.

Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu'nun dogusu ile Samsun'un dogusu, Ordu ve Erzincan çevrelerinin yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi öngörülüyor.

Yagislarin Ordu çevreleri ile Van ve Hakkari’nin dogu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmasi beklendiginden ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, yagis aninda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsi tedbirli ve dikkatli olunmasi gerekiyor.

Hava sicakliginin Marmara, Ege, Akdeniz, Iç Anadolu'nun kuzeybatisi ile Bati Karadeniz'de mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde, diger yerlerde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzgarin ise kuzey yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Kaynak: AA