IYI Partiden Turizmi Tesvik Kanunu'nda Yapilan Degisiklikle Ilgili Açiklama Açiklamasi

'IYI Parti, Turizmi Tesvik Kanunu'na kamuoyunda yaratilan alginin aksine muhalefet serhini düsmüstür'.

IYI Parti, geçen ay TBMM'de yasalasan Turizmi Tesvik Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'ne iliskin çekincelerini açikladigini ve yasaya muhalefet serhi düstügünü bildirdi.

IYI Parti TBMM Grup Baskanligindan yapilan yazili açiklamada, orman vasifli alanlar dahil olmak üzere, hazine tasinmazlari ve tescili mümkün olan devletin hüküm ve tasarrufu altindaki yerlerde turizm merkezleri ilan etme yetkisinin Cumhurbaskani'na birakilmasina dair çekincelerin TBMM'deki görüsmeler sirasinda sikça dile getirildigi ifade edildi.

Kamuoyunda yanlis algi yaratildigi belirtilen açiklamada sunlar kaydedildi:

"IYI Parti, Turizmi Tesvik Kanunu'na kamuoyunda yaratilan alginin aksine muhalefet serhini düsmüstür. Cumhurbaskani'ni yetkilendiren kanunun, mevcut sistemin arazlarindan biri oldugunun alti çizilmistir. 'Orman vasifli alanlar dahil olmak üzere, hazine tasinmazlari ve tescili mümkün olan devletin hüküm ve tasarrufu altindaki yerlerde turizm merkezleri ilan etme yetkisi, Cumhurbaskani’na birakilmaktadir. Bu durum, orman alanlarimizin talan edilmesi endisesi yaratmaktadir.' denilerek olasi yagma ve talanlara karsi hem devletin hem de milletimizin hafizasina not düsülmüstür."

Kaynak: AA