Antalya Gündogmus'ta Acil Tedavi Hizmetine Devam Ediliyor

Gündogmus Devlet Hastanesi Bashekimi Gökçe Duranoglu Turgut: 'Biz buradayiz, isimizin basindayiz. Halkimiz için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz'

Orman yanginlari nedeniyle tedbir amaçli tahliye edilen Antalya'nin Gündogmus ilçesinde acil saglik hizmetlerine devam ediliyor.

Il Saglik Müdürü Ünal Hülür, AA muhabirine, alevler ilçe merkezini tehdit ettigi için tedbir amaçli Gündogmus Devlet Hastanesinin de bir bölümünün bosaltildigini söyledi.

Hastane içerisindeki bir odada ve ambulanslarda hastalara müdahale edilmeye devam edildigini anlatan Hülür, "Saglikçilar olarak biz ilçeden hala çikmadik, acil hizmetlere devam ediyoruz, isçilerimizin muayenesini yapiyoruz." diye konustu.

- "Sahada, her yerde hizmet vermeye devam edecegiz"

Gündogmus Devlet Hastanesi Bashekimi Gökçe Duranoglu Turgut da üç gündür devam eden yanginlarin bugün tehlike arz ettigini belirtti.

Hastane için de tahliye karari aldiklarini aktaran Turgut, "Kaymakamligimizin bilgisi dahilinde tüm saglik personelleriyle tahliye ediyoruz. Tüm degerli esyalari, tasinabilir evraklari araçlara yükledik ancak saglik hizmeti vermeye hala devam ediyoruz." dedi.

Özveriyle saglik hizmeti sunduklarini anlatan Turgut, sunlari kaydetti:

"Yangin siçrarsa yanacak ilk evlerden biri benim. Bizim oraya kadar yaklastigi için esimi ve bebegimi yolladim. Ama ben hala burada çalismaya devam ediyorum. Birlikte canla basla hizmet vermeye çalisiyoruz. Ilçede çogu insan yaylasina ya da Antalya'ya gitti ama biz buradayiz, isimizin basindayiz. Halkimiz için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Eger hastanede durulamayacak olursa sahada her yerde hizmet vermeye devam edecegiz. Ilçede son bir kisi kalincaya kadar biz buradayiz, vatandasin sagligi için ön plandayiz."

Turgut, yangin basladigindan beri ilçede saglik hizmetinin hiç durmadigini, yine durmayacagini belirterek, acil saglik hizmetlerinin, UMKE'nin hizmetini tahliyeden sonra da sürdürdügünü kaydetti.
Kaynak: AA