Agri'da 4 Yasindaki Çocuk Üvey Babasi Tarafindan Öldüresiye Dövüldü

Agri’da Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne bagli Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan 4 yasindaki çocuk, izinli olarak gönderildigi evinde üvey babasi tarafindan darp edilerek komalik oldu.

Agri'da 4 Yasindaki Çocuk Üvey Babasi Tarafindan Öldüresiye Dövüldü
Daha önce agabeyi ile birlikte kaldigi Sevgi Evi’nden annesi ve üvey babasi tarafindan alinmak istenen 4 yasindaki M.S, ailenin istegi üzerine gerekli incelemeler yapildiktan sonra hem Kurban Bayrami’ni aile ortaminda geçirmesi hem de aile ortaminin incelenmesi amaciyla annesi Z.T. ve üvey babasi S.T’ye teslim edildi. Annesi ve üvey babasina teslim edilen 4 yasindaki M.S, Kurban Bayrami’nin 3. günü Merkez Fevzi Çakmak Mahallesi 811. Sokak’taki evinde üvey babasi S.T. tarafindan öldüresiye dövüldü. Kolunda ve vücudunun çesitli yerlerinde kiriklar olusan 4 yasindaki çocuk, Agri Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirilarak yogun bakim ünitesinde tedavi altina alindi. Hastanede yaklasik 9 gün boyunca yogun bakim ünitesinde tedavi gören M.S. hayati tehlikeyi atlatti. Polis tarafindan gözaltina alinan anne Z.T. ve üvey baba S.T. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Agri Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Mehmetsafi Erim konuya iliskin yaptigi yazili açiklamada, "Ilimizde bayramin üçüncü günü meydana gelen çocuga siddet vakasiyla ilgili M.S. su an Agri Arastirma ve Egitim Hastanesinde kontrol altinda bulunmaktadir. M.S.’nin annesi evlenmek suretiyle ikametgahini ilimize aldirmistir. Bu nedenle çocuklari Agri Çocuk Evleri Sitesi’ne nakil olmustur. M.S.’nin annesi esinin form A belgesini doldurarak, esinin ise yerlestigini belirterek çocuklarini kalici olarak yanina almak için kurumumuza basvuruda bulunmustur. Ailenin talebi üzerine çocuk M.S. hem bayram tatilini ailenin yaninda geçirmesi hem de kalici olarak ailenin yanina verilmek üzere yönetmelik çerçevesinde deneme amaçli ailenin yanina verilmistir. Çocuk M.S., ailenin yaninda bayram tatilini geçirirken bayramin 3’üncü günü üvey baba ve anne tarafindan siddete maruz kaliyor. Emniyet kanaliyla olayin bize ulasmasindan sonra olaya Il Müdürlügü olarak müdahil oluyoruz. Çocugumuz 7 gün yogun bakimda kaldiktan sonra su an servise çikarilarak tedavisi devam etmektedir. Ilk günden itibaren vardiyali olarak 3 bakici personelimiz ile çocugumuzun bakimi ve tüm ihtiyaçlari için yaninda bulunmaktayiz. Çocuk M.S.’nin anne ve üvey babasi su an tutuklu bulunmaktadir. Davalari adli tatil bitiminde baslayacak olup, Il Müdürlügümüz avukati tarafindan süreç takip edilmektedir. Faillerin en agir cezayi almasi için gerekli tüm çalismalar yapilacaktir” dedi.

Kaynak: İHA