AB'den Türkiye'ye Yangin Söndürme Uçagi Destegi

Avrupa Komisyonu, Türkiye’de devam eden orman yanginlarinin ardindan yanginlarla müdahaleye destek amaci ile Hirvatistan’dan 1 Canadair uçagi ve Ispanya’dan ise 2 Canadair uçaginin Türkiye’ye gönderilmesi için harekete geçti.

AB'den Türkiye'ye Yangin Söndürme Uçagi Destegi
Türkiye’de devam eden orman yanginlarinin ardindan Türkiye’nin AB Sivil Koruma Mekanizmasini harekete geçirdigi aktarildi. Avrupa Komisyonu tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Türkiye, AB Sivil Koruma Mekanizmasini harekete geçirdi. Avrupa Komisyonu aninda yanit olarak, Hirvatistan’dan 1 Canadair uçagi ve Ispanya’dan 2 Canadair uçaginin harekete geçirilmesine yardimci oldu” denildi.

Söz konusu yangin söndürme uçaklarinin Avrupa sivil koruma varliklari rescEU’nun bir parçasi oldugu aktarilan açiklamada, Avrupa Birligi’nin 7/24 Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi’nin Türk makamlariyla düzenli temas halinde oldugu ifade edildi.

“Daha fazla yardim saglamaya haziriz"

Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üyesi Janez Lenarcic yaptigi açiklamada, "AB, bu çok zor zamanda Türkiye ile tam dayanisma içinde. Yardim sunan tüm ülkelere tesekkür ediyorum. Düsüncelerimiz, sevdiklerini kaybeden Türk halki ve ölümcül yanginlarla mücadele etmek için ellerinden gelenin en iyisini yapan ilk cesur müdahale ekiplerinin yaninda. Daha fazla yardim saglamaya haziriz" dedi.

Kaynak: İHA