Milli Savunma Bakanligina 338 Sözlesmeli Personel Alinacak

Milli Savunma Bakanligi (MSB), sözlü sinav sonucuna göre çesitli unvan ve branslarda 338 sözlesmeli personel alimi gerçeklestirecek.

Resmi Gazete'de yayimlanan ilana göre, pratisyen hekim, hemsire, diyetisyen, veteriner hekim, gida mühendisi, sosyal çalismaci, psikolog, fizyoterapist, saglik teknikeri, kütüphaneci, destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, teknisyen, tekniker ve büro personeli unvanlari için basvurular 11-31 Agustos'ta "https://personeltemin.msb.gov.tr" adresi üzerinden çevrimiçi yapilacak.

Adaylarin ÖSYM tarafindan 2020 yilinda yapilan Kamu Personeli Seçme Sinavina (KPSS) katilmis ve puan almis olmalari, her bir kadro unvani için belirlenen niteliklere sahip olmalari gerekiyor.

Sözlü sinav tarihi ve yeri "https://personeltemin.msb.gov.tr" adresinden duyurulacak.

Adaylar, sinav komisyonu tarafindan alanlari ile ilgili bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayip özetleme, ifade yetenegi ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranis ve tepkilerinin meslege uygunlugu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandiriciligi ile genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelismelere açikligi yönlerinden ayri ayri puan verilmek suretiyle degerlendirilecek.

Adaylarin sözlü sinavda basarili sayilmalari için komisyon baskan ve üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanlarin aritmetik ortalamasinin en az 70 olmasi gerekiyor. Degerlendirme neticesinde her unvan için asil ve yedek liste ayri ayri belirlenecek.

Kaynak: AA