Kalecik Insansiz Hava Sistemleri Test Ve Degerlendirme Merkezi Kurulumu Projesi'ne Imzalar Atildi

Ankara Kalkinma Ajansi’nin güdümlü proje olarak destekledigi, TRTEST Test ve Degerlendirme A.S.’nin koordinasyonunda, Kalecik Insansiz Hava Sistemleri Test ve Degerlendirme Merkezi Projesine iliskin Ankara Kalkinma Ajansi Destek Sözlesmesi Imza Töreni gerçeklestirildi.

Kalecik Insansiz Hava Sistemleri Test Ve Degerlendirme Merkezi Kurulumu Projesi'ne Imzalar Atildi
Ankara Kalkinma Ajansi’nin güdümlü proje olarak destekledigi, TRTEST Test ve Degerlendirme A.S.’nin koordinasyonunda, Ankara Teknopark ve Kalecik Belediye Baskanligi ortakliginda yürütülecek Kalecik Insansiz Hava Sistemleri Test ve Degerlendirme Merkezi Projesine iliskin Ankara Kalkinma Ajansi Destek Sözlesmesi Imza Töreni, 15. Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari IDEF’te gerçeklestirildi.

Imza törenine Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, TRTEST Yönetim Kurulu Baskani Adem Sahin, Kalecik Belediye Baskani Duhan Kalkan ile Kalkinma Ajansi Genel Müdürü Baris Yeniçeri, Ankara Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Cahit Çelik, TRTEST Genel Müdürü Bilal Aktas, Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Baskani Hasan Gültekin katildi.

Proje ile insansiz hava araçlari ve drone uçuslari için Kalecik’te Sürekli Tahsisli Hava Sahasi merkezi niteliginde olacak Kalecik Insansiz Hava Sistemleri Test ve Degerlendirme Merkezi kurulacaktir. Insansiz Hava Sistemleri Test ve Degerlendirme Merkezi alaninda çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek merkezde mini IHA, multikopter, sürü IHA projelerinin uçus kabiliyet testleri, IHA tespit/algilama, siniflandirma, yaniltma ve engelleme üzerine yapilan Ar-Ge çalismalarinda kullanilan cihaz ve yazilimlarin testleri yapilacak.

TRTEST, Kalecik Belediyesi ve Teknopark Ankara ortakliginda baslatilan Kalecik Insansiz Hava Sistemleri Test ve Degerlendirme Merkezi Projesi kapsaminda ihtiyaç duyulan tüm altyapi çalismalari Ankara Kalkinma Ajansi destegiyle tamamlanacak. Tamamlandiginda TRTEST Test ve Degerlendirme A.S. tarafindan isletilecek test merkezi gelisen IHA sektörü için modern bir altyapiya sahip olacak. Ankara Kalecik’te Savunma Sanayi Baskanligi’na (SSB) tahsisli arazi üzerinde kurulacak Insansiz Hava Sistemleri Test ve Degerlendirme Merkezi de bu alanda çok önemli bir ihtiyaca cevap vermis olacak.
Kaynak: İHA