Akçaabat'ta Sokak Sagliklastirma Projesi Kapsamindaki Çalismalar Sürüyor

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Sokak Sagliklastirma Projesi kapsamindaki çalismalar devam ediyor.

Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, yaptigi açiklamada, Akçaabat'in kültürünü, turizmini ve güzel sokaklarini ortaya çikarmaya yönelik çalismalara hizli sekilde devam ettiklerini belirtti.

Ekim, Orta Mahalle'de sokak sagliklastirma çalismalari devam ederken bir yandan da Akçaabat Çarsi Bölgesinde cephe sagliklastirma çalismalarini ilerlettiklerini vurguladi.

Görüntü kirliligi olusturan binalarda cephe iyilestirme, yenileme, söve ve boya gibi islemler yapildigina isaret eden Ekim, ayrica sokak zemini düzenlemesi ve aydinlatma gibi islerin de devam ettigini aktardi.

Ekim, üst cephelerde çalismalar tamamlandiktan sonra dükkan cephelerindeki çalismalarin da tamamlanacagini ve tabelalarda standardizasyon saglanacagini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bunun sonrasinda ise TISKI ile birlikte kanalizasyon ve su altyapisi yenileme çalismamizi tamamlayacagiz. Bu süreçte es zamanli olarak dogal gaz hatti dösemesinin yapilmasi planlanmaktadir. Altyapi çalismalarimiz tamamlandiktan sonra zemin yenileme çalismalari baslayacak. Bu alandaki çalismalarimizin tamamlanmasinin akabinde Akçaabat Çarsi Bölgesi turizme kazandirilmis olacak ve esnafimiz da daha göze hos gelen mekanlarda faaliyetlerine devam edecekler."

Kaynak: AA