Vali Masatli Açiklamasi 'Bir Ve Beraber Oldugumuzu Tüm Dünyaya Göstermeliyiz'

Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Birçok afeti yasadigimiz su aci günlerde sergileyecegimiz ortak durusla bir ve beraber oldugumuzu tüm dünyaya göstermeliyiz” dedi.

Vali Masatli Açiklamasi 'Bir Ve Beraber Oldugumuzu Tüm Dünyaya Göstermeliyiz'
Büyük Amasya Otelinde Muharrem ayi dolayisiyla düzenlenen iftar programinda ülkenin içinde bulundugu sartlar nedeniyle en çok ihtiyaç duyulan degerlerin birlik ve beraberlik oldugunu belirten Vali Masatli, “Muharrem ayi da bu duygulari en yogun yasadigimiz dönemlerdendir. Bu iklimi iyi degerlendirmeli birçok afeti yasadigimiz su aci günlerde sergileyecegimiz ortak durus ile bir ve beraber oldugumuzu tüm dünyaya göstermeliyiz” diye konustu.

Islam inanci ile Anadolu irfani ve medeniyetinin her zaman sevgi, saygi, dayanisma ve paylasmayi ögütlemekte olduguna deginen Masatli, “Mevlana’dan Yunus’a, Haci Bektas’tan Pir Sultan’a yüzyillar boyu irfan nefesi olan büyüklerimiz de bizlere daima bunu hatirlatmislardir. Onlarin ögretilerini nesiller boyu yasatmak ve Anadolu’nun canlarina aktarmak bizlerin de en önemli görevlerinden olmalidir. Gönüllerimizi birbirimize açmali, mazluma yardim eli uzatmali, baris ve kardeslik içinde yasamaliyiz. Ülkemize karsi ayristirma ve ötekilestirilmeye yönelik hiçbir seye firsat vermemeliyiz” seklinde konustu.

AK Parti Amasya milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer ile Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari’nin da yer aldigi program yapilan duanin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA