Multistatik Sonar Suiti Gelistirilmesine Iliskin Protokol Imzalandi

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi, ASELSAN ve ARMELSAN arasinda Multistatik Sonar Suiti gelistirilmesine iliskin protokol imzalandi.

Multistatik Sonar Suiti Gelistirilmesine Iliskin Protokol Imzalandi


15. Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari IDEF kapsaminda düzenlenen imza törenine T.C. Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, ASELSAN ve ARMELSAN yetkilileri katildi.

Törende konusan Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir “Savunma sanayii olarak ülke savunmasinin her sathinda oldugu gibi mavi vatan savunmasi için de yeni gelistirdigimiz platform ve sistemlerle güvenlik güçlerimizin sahada en büyük destekçisi olmaya gayret ediyoruz” dedi.



Imzalanan protokolle ayni gemi üzerindeki veya diger su üstü gemilerimizdeki frekans bandi uyumlu sonar sistemlerinin bir arada çalismasi saglanarak çok genis alandaki sualti tehditlerinin tespiti mümkün olacak. Yeni gelistirilecek orta frekansli karinaya monteli sonar sisteminde, Barbaros Sinifi Yari Ömür Modernizasyonu kapsaminda ASELSAN tarafindan gelistirilen ve Fabrika Kabul Testleri tamamlanan FERSAH sisteminden elde edilen bilgi birikim ve alt yapilar, azami seviyede kullanilacak. ASELSAN ana yükleniciliginde yürütülecek projede, ARMELSAN ana alt yüklenici olarak görev alacak.
Kaynak: İHA