VIOP'ta Endeks Kontrati Güne Yatay Basladi

Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) agustos vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yatay seyirle baslamasinin ardindan 1.579 puanda dengelendi.

Agustos vadeli endeks kontrati, en yüksek 1.581,00, en düsük 1.577,50 puani görmesinin ardindan önceki normal seans kapanisinin hemen üzerinde 1.579,00 seviyesinden islem görüyor.

Dün, alis agirlikli bir seyir izleyen endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisa göre yüzde 0,5 artisla 1.578,50 puandan tamamladi. Endeks kontrati, aksam seansinda da yükselis egilimini sürdürerek 1.583,75 seviyesine çikti.

Analistler, Asya'da artmaya devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarinin ekonomik toparlanmayi olumsuz etkileyebilecegi endisesinin gittikçe güçlendigini belirterek, bölge genelinde yogunlasan önlemlerin ekonomik aktiviteyi yavaslatabilecegini bildirdi.

Artan risk algisi ile Asya pay piyasalarinda satis agirlikli seyrin hakim oldugunu ifade eden analistler, bugün ABD Merkez Bankasi (Fed) Baskani Jerome Powell'in açiklamalarinin pay piyasalarinin yönünü etkileyebilecegini söyledi.

Bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt disinda ise Avro Bölgesi'nde büyüme ve ABD'de sanayi üretimi ile perakende satislarin takip edilecegini aktaran analistler, teknik açidan endeks kontratinin 1.565 puaninin destek, 1.600 puanin direnç olarak öne çiktigini dile getirdi.

Kaynak: AA