Sürü Sahibi Tüfekle 'Kurt Nöbeti' Tutuyor

Edirne’nin Ipsala ilçesinde koyunlara saldiran kurtlar 1 koyunu telef etti, 2 koyun da kayboldu. Sürü sahibi koyunlarina saldiran kurtlara engel olmak için elinde tüfekle gece gündüz nöbet tutuyor.

Sürü Sahibi Tüfekle 'Kurt Nöbeti' Tutuyor
Ipsala ilçesinin Sultan köyünde aç kalan kurtlar, Güvenç Engin’e ait koyun agilina girip koyun sürüsüne saldirdi. Olayda 1 koyun telef olurken 2 koyun kayboldu. Zaman zaman yasanan kurt saldirilari köy halkinin korkulu rüyasi haline geldi. Hayvanlarini kaybeden ve kurtlarin yeniden saldirmasindan endise duyan sürü sahibi Güvenç Engin ise çareyi "kurt nöbeti" tutmakta buldu. Engin, sürülerine saldiran kurtlara engel olmak için elinde tüfekle her aksam nöbet tutuyor.

Kurt saldirilarinin daha önce de çevre köylerde gerçeklestigini ve koyunlarin telef oldugunu söyleyen sürü sahibi Güvenç Engin, geçen zaman diliminde kurtlarin bir kez daha agilina girmek istedigini ancak köpeklerin engel oldugunu belirtti.

Köpeklerinden birinin ölmesi sonucu agilda tek köpeginin bulundugunu ve bosluk olustugunu ifade eden Engin, artik gece gündüz tüfekle kurt nöbeti tutmaya basladigini açikladi.

Kaynak: İHA