Sanayide Yuvasindan Uçamayan Yavru Kargalari Besliyorlar

Besevler Küçük Sanayi Sitesi’nde, araba tamirinden yan sanayi parça üretimine binlerce isyeri bulunuyor. Ancak bu isyerlerinin basarili olmasindaki bir önemli özellik, sanatkar dükkan sahiplerinin çevreye ve tabiata olan sevgilerinde yatiyor. Besevler Sanayi’de 3 farkli atölyede, yuvalarindan uçamayip annesiz kalan yavru kargalar büyütülüyor.

Sanayide Yuvasindan Uçamayan Yavru Kargalari Besliyorlar
Otomotiv sanayi basta olmak üzere birçok sektöre irili ufakli farkli metal ve plastik parçalari üreten Ismet Baykal, is yogunlugunun arasinda yuvasindan uçamayan bir yavru karga ile ilgileniyor. 2.5 ay önce yuvasindan uçamadigi için atölyesinin önünde kalan küçük kargayi, papagan kafesinde besleyen Ismet Baykal, özel imalat yem, taze findik verdigi küçük kargayi, günde 3 defa da suyunu tazelenerek dogal ortam havasinda büyütüyor. Karganin uçup, kendi ortamina gitmesi için her hafta kafesi açip disariya salan Ismet Baykal, ancak henüz minik karganin mekandan uzaklasmadigini belirtiyor. Yere düsen minik kargayi ölmek üzere iken aldiklarini belirten Ismet Baykal, “Yavru tüyleri bitip, yetiskin tüyüne girdiginde salacagiz. 2 defa saldim, uçtu bir tur atti tekrar kafese geldi. Her gün cebimde findik ile geziyorum. Komsu köfteci de her gün malzeme getiriyor. Taze findiklari kendim kirip veriyorum. Bu yavru oldugu için kiramaz. Kargalar müthis akilli hayvanlar. Temiz su olmayinca içmiyor. Günde 2-3 sefer degistiriyoruz. Agustos ayinin sonuna dogru kafesini asip onu tabiata salacagiz. Sicaklayinca agizini açip serinliyor. Agzini açinca taze serin su istedigini anliyoruz” dedi.

Ala kargalarin çok güzel makine ve insan taklidi yaptigina dikkat çeken Ismet Baykal, kargalarin çok sakaci olduklarini da söyledi.

Bu kargalari ’fakir papagani’ olarak kabul ettiklerini belirten Baykal, Besevler Sanayi’de 3 arkadasinin daha yuvadan uçamayan yavru kargalara baktigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA