Marmara Depremi'nde Hayatini Kaybedenler Avcilar Ve Kadiköy'de Anildi

17 Agustos Marmara Depremi’nin 22’nci yili dolayisiyla Avcilar ve Kadiköy’de anma etkinligi düzenlendi.

Avcilar’da Marmara Caddesi’ndeki deprem aniti önünde gerçeklestirilen etkinlige CHP Milletvekili Özgür Karabat, Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, siyasi ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile depremde hayatini kaybedenlerin yakinlari katildi.

Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, 1999 yilindaki Marmara depreminde, ilçede 246 kisinin hayatini kaybettigini, 28 binanin yikildigini ve binlerce binanin hasar gördügünü söyledi.

Açiklamalarin ardindan kalabalik, deprem aniti önüne karanfil birakti.

Kadiköy’deki anma etkinligi ise Kozyatagi Afet Egitim ve Bilinçlendirme Parki'nda Kadiköy Belediye Baskani Serdil Odabasi, belediye çalisanlari ve vatandaslarin katilimiyla gerçeklesti.

17 Agustos Marmara Depremi’nde hayatini kaybedenlere rahmet dileyen Kadiköy Belediye Baskani Serdil Odabasi, “Ülkemizdeki deprem gerçegini hepimiz biliyoruz ve insallah bir daha böyle hazin sonlu olan, insanlarin canini kaybettigi afetler yasamayiz." diye konustu.

Açiklamanin ardindan park içerisindeki isiklar söndürülerek, depremde hayatini kaybedenler için 1 dakikalik saygi durusunda bulunuldu.

Kaynak: AA