Japonya Ve Misir Disisleri Bakanlari Afganistan'i Görüstü

Japonya Disisleri Bakani Toshimitsu Motegi ve Misirli mevkidasi Sameh Shoukry, Afganistan’da güvenligin ve kamu düzeninin yeniden saglanmasi için is birligi yapma konusunda mutabik kaldi.

Japonya Ve Misir Disisleri Bakanlari Afganistan'i Görüstü
Japonya Disisleri Bakani Toshimitsu Motegi’nin Orta Dogu turunun ilk duragi olan Misir’da Disisleri Bakani Sameh Shoukry ile bir görüsme gerçeklestirdigi bildirildi.

Küresel ve bölgesel meseleler hakkinda görüs alisverisinde bulunduklari ögrenilen ikilinin, Taliban’in kontrolü ele aldigi Afganistan’daki durumu da masaya yatirdigi kaydedildi. Afganistan’in Islam dünyasi için önemli oldugunu belirten Motegi’nin Japonya’nin bölgede durumun daha da kötüye gitmesini önlemek üzere Misir ile is birligi yapmaya hazir oldugunu ifade ettigi aktarildi. Misir’in Asya’yi Avrupa ve Afrika’ya baglayan bir merkez olarak jeopolitik olarak önemli oldugunu kaydeden Motegi’nin, hukukun üstünlügüne dayali uluslararasi düzenin önemine vurgu yaptigi belirtildi.

Uluslararasi is birligi ve dünyanin nükleer silahlardan arindirilmasi konularinin da ele alindigi görüsmede Shoukry’nin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’ni basari ile gerçeklestirme konusundaki basarisindan ötürü Japon mevkidasini tebrik ettigi açiklandi. Ikilinin, Misir ve Japonya arasindaki is birligi ve koordinasyonu daha da güçlendirme konusunda mutabik kaldigi bildirildi.

Kaynak: İHA