CENTCOM Komutani Mckenzie Kabil Havaalani'ni Ziyaret Etti

ABD Merkez Komutanligi (CENTCOM) Komutani General Frank McKenzie, Afganistan’daki tahliyelerin devam ettigi Kabil Havaalani’ni ziyaret etti.

CENTCOM Komutani Mckenzie Kabil Havaalani'ni Ziyaret Etti
Afganistan’da Taliban’in baskent Kabil’in kontrolünü ele geçirmesinin ardindan Kabil Havaalani’ndaki tahliyeler devam ediyor. ABD Merkez Komutanligi (CENTCOM) Komutani General Frank McKenzie, tahliyelerin devam ettigi Kabil Havaalani’ni ziyaret ederek Taliban’in Kabil’i ele geçirmesinden bu yana baskentte bulunan en üst düzey ABD’li askeri yetkili oldu.

McKenzie ziyaretine iliskin yayinladigi yazili açiklamada, “Bugün Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani’ndaki durumu degerlendirme ve havalimaninin güvenligini saglayan ABD askeri liderleriyle temas kurma firsatim oldu” dedi.



“Taliban’i uyardim”

Açiklamada, “Pazar günü Doha’da üst düzey Taliban liderleriyle yaptigim görüsmelerde, onlari tahliyemize müdahale etmemeleri konusunda uyardim ve güçlerimizin savunmasinda herhangi bir saldirinin ezici bir güçle karsilanacagini açikça belirttim” ifadelerini kullandi.

Açiklamada ayrica, “ABD sivillerinin ve ortaklarimizin korunmasi benim en büyük önceligimdir ve güvenli ve verimli bir geri çekilmeyi saglamak için gerekli tüm önlemleri alacagiz. Bu amaçla, ABD Büyükelçiligi’nin ABD vatandaslarini, ortaklarini, özel vize basvuru sahiplerini ve risk altindaki Afganlari isleme koyma ve tahliye etme çabalarini tam olarak desteklemeye haziriz” denildi.
Kaynak: İHA