Son 24 Saatte Korona Virüsten 165 Kisi Hayatini Kaybetti
Saglik Bakanligi, son 24 saatte 165 kisinin korona virüsten hayatini kaybettigini, 18 bin 163 de yeni vakanin oldugunu açikladi.

En az 1 doz asi olmus 18 yas üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 1. doz asilama ortalama yüzde 71,46 oldu. 2. doz ortalamasi yüzde 53,72 olurken, 1., 2. ve 3. doz asisini olan vatandas sayisi toplamda 84 milyon 547 bin 410’e yükseldi.
Asilamada ilk sirada Mugla var
Verilerde, asilamada önde giden illere de yer verildi.
Bakanligin tablosuna göre yüzde 92,3 ile Türkiye’de en çok asilamanin gerçeklestirildigi Mugla’yi Çanakkale, Edirne, Kiriklareli Balikesir, Amasya, Aydin, Tekirdag, Eskisehir ve Yalova takip etti.
En düsük asilama Sanliurfa’da
Bakanligin tablosuna göre yüzde 47,8 ile Türkiye’de en az asilamanin gerçeklestirildigi Sanliurfa’yi sirasiyla Mardin, Bitlis, Mus, Diyarbakir, Gümüshane, Batman, Bingöl, Igdir ve Bayburt takip etti.
Saglik Bakani Fahrettin Koca, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, "Vaka sayilarinin kontrolünü bizde olsun istiyorsak asi olmali ve bir süre daha uymaliyiz. kontrol elde tutma imkanimiz var" dedi.
(Mehmet Kalay/IHA)
