ABD, 'Güvenli Tahliye Için' Kabil Havalimanindaki Hava Trafik Kontrolünü Ele Alacak

ABD yönetimi, Kabil'deki Amerikalilarin güvenli sekilde tahliyesi için Hamid Karzai Havalimani çevresindeki güvenlik önlemlerini artiracagini ve havalimanindaki hava trafik kontrolünü ele alacagini açikladi.

ABD Disisleri Bakanligi ile Savunma Bakanligi ortak bir açiklama yaparak Kabil'deki Amerikalilarin tahliyesine iliskin son tedbirleri paylasti.

Açiklamada, ABD'lilerin ve ABD'ye destek olan Afganlarin tahliyesini güvenli bir sekilde saglayabilmek amaciyla Hamid Karzai Havalimani çevresinde genis güvenlik önlemleri alindigi kaydedildi.

Bu kapsamda gelecek 48 saatlik süre içinde yaklasik 6 bin askerin korumasi altinda söz konusu tahliye operasyonunun gerçeklestirilecegi ifade edilen açiklamada, bunun için de Kabil Havalimanindaki hava trafik kontrolünün ele alinacagi bildirildi.

Söz konusu tahliye isleminin sadece birkaç gün içinde degil, sonraki günlerde de devam edecegi belirtilen açiklamada, ABD'ye destek olan 2 bin civarinda Afgan'in da ülkeden çikarilacagina isaret edildi. Tüm güvenlik taramalarindan geçirilmis olan Afganlarin direkt olarak ABD'ye götürülecegi, henüz bu süreçleri tamamlamamis olanlar ise baska yerler bulunacagi bilgisi de açiklamada yer aldi.

Öte yandan CNN'e konusan ve adi açiklanmayan bir savunma yetkilisi, yerel saatle pazar gecesinden itibaren hava trafik kontrolü dahil havalimani çevresindeki tedbirlerin alinmaya basladigini açikladi.

Kaynak: AA