(ÖZEL) 200 Liraya Satiliyor, 50 Yil Kullaniliyor

Anadolu mutfaginin vazgeçilmezlerinden olan bakir kaplar, yarim asirlik kullanim ömrüyle tercih edilmeye devam ediyor. Dogru kullanim ve 3 yilda bir yapilan kalayla 50 yili askin kullanim ömrü olan bakir ürünler satilirken de degerini koruyor.

(ÖZEL) 200 Liraya Satiliyor, 50 Yil Kullaniliyor
Gaziantep’te, bakir mutfak ve süs esyalari satisi yapan Ilkay Açikalin, bakirda alinan ürüne verilen paranin bosa gitmedigini söyledi.

Müsterilerin bakir konusunda her sey tercih ettigini belirten Açikalin, “Ayrim diye bir sey yok. Cezvesinden tutun tenceresine kadar, kazan, çaydanlik her sey gidiyor. Hem dekoratif olarak bakir aliyorlar, hem kullanim açisinda bakir aliyorlar. Bakirin her türlüsü gidiyor” dedi.



“200 liraya alinip 50 yil kullaniliyor”

Fiyatlarin bakirin artmasindan dolayi biraz yükseldigini kaydeden Açikalin, “Bir çaydanlik aliyorsunuz kalay yaptirdiktan sonra 15-20 yil kullaniyorsunuz. Verdiginiz para bosuna gitmiyor yani hurdasini satsaniz yine para. 200-300 liraya bir çaydanlik aliyor, bunu kendisi kullandigi gibi evladi da kullaniyor, çok uzun ömürlü bir ürün” ifadelerini kullandi.

Bakira 3 yilda bir kalay yaptirdiktan sonra 50 yilda kullanilabildigini kaydeden Açikalin, “Bizim burada ürünlerimiz var, 40 yillik, 50 yillik kalayini yaptirip tekrar satiyoruz. Ucuz etin yahnisi yenmez diye bosa dememisler, ürünün belli bir hakki vardir, belli bir degeri vardir eger bu degerinin altinda satiliyorsa illaki bu üründe bir sey vardir” diye konustu.

Kaynak: İHA